notícies

Pere Mulero, reelegit com a president de l'Acellec

12/06/2015

Pere Mulero encapçalarà per segona vegada consecutiva la junta directiva de l'Acellec, que va ser escollida el dijous 11 de juny en el marc de l'assemblea anual de l'entitat. La trobada empresarial va tenir lloc a la seu de la patronal Cecot, amb la qual està vinculada l'Acellec, a Terrassa. Representants d'una trentena d'empreses van assistir a l'assemblea, que va ser inaugurada pel president de Cecot, Antoni Abad, amb un discurs de benvinguda en el qual va animar els membres de l'Acellec a posar en valor i a defensar públicament l'aportació de les empreses al bé comú. El mateix dia va tenir lloc una sessió informativa sobre el nou conveni del lleure educatiu i sociocultural, recentment firmat, i actualment en tràmit de publicació al DOGC.

El nou equip de govern de l'Acellec compta amb quatre vicepresidències assignades a Oriol Carbonell (sector educatiu), Mònica del Monte (sector còlonies) Jesús Poza (sector de cultura de proximitat) i Roger Garriga (vicepresident territorial). El secretari és Mario Granados, i la tresoreta Maite Arnó. La resta de l'equip, fins a la xifra de tretze membres, el composen els vocals Ferran Arbós, Albert Codinas, Charo Ballano, Eduard Terrades, Martí Garcia i Anna Huguet.

Durant l'assemblea es va ratificar l'ingrés de nou noves empreses a l'organització, amb les quals s'assoleix el màxim històric de l'entitat, amb 55 socis de ple dret. El conjunt d'empreses de l'Acellec facturen anualment prop de 100 milions d'euros i donen ocupació de forma estable a 7.000 treballadors. Durant els darrrers mesos l'entitat ha intensificat la seva funció de representació del sector i ha intervingut en múltiples espais d'interlocució amb el món social i l'administració. La fita més destacada d'aquesta feina ha sigut el reconeixement de l'exempció d'IVA per al servei de menjadors escolars i d'acolliments fora d'horari docent, assolida després d'una llarga i intensa campanya de reivindicació davant de les administracions estatal i europea.

D'altra banda, durant 2014 va tenir lloc la fase decisiva de la negociació per al tercer conveni col·lectiu del sector del lleure educatiu i sociocultural, el qual es va firmar amb els representants sindicals el passat 10 de març, pràcticament quatre anys després que finalitzés l'anterior conveni. Per aquesta raó, l'Acellec va organitzar una sessió matinal dedicada a informar dels principals canvis en el text del conveni als representants empresarials. Gairebé quaranta persones, entre empresaris i gestors de recursos humans van assistir a aquesta sessió.