notícies

Articulem el sector del lleure educatiu i cultural

08/05/2014

Us presentem el primer número del butlletí "al dia", una eina de comunicació al servei del sector del lleure, l'educació i la cultura. La feina de l'Acellec com a associació patronal va molt més enllà de la defensa directa dels drets i interessos de les seves entitats associades. La nostra organització assumeix una funció essencial a l'hora de consolidar i cohesionar el sector, posant en comú inquietuds, desplegant serveis i actuant com a impulsora de projectes col·lectius que tendeixen a millorar la qualitat i la professionalitat dels serveis adreçats a l'atenció directa a les persones. En aquest context, és important comptar amb un mitjà que posi al dia tots els agents del sector sobre novetats, iniciatives i projectes de tota mena que incideixen en la quotidianitat del nostre treball. Estem, per tant, al servei de tots els que rebeu aquest butlletí, i us animem a difondre "al dia" entre totes les persones i organitzacions que lliurement us semblin adequades.

Durant pràcticament dos anys, les empreses associades a l'Acellec van rebre periòdicament un primer butlletí que anomenàvem també al dia, i que volia ser un òrgan intern de comunicació. Es tractava d'un butlletí senzill i elaborat amb recursos escassos, que ara substituïm per aquest mitjà de comunicació, més ben articulat i amb voluntat de créixer i fer-se ambiciós. En aquesta segona època del butlletí, per tant, ampliem l'abast de la seva difusió per arribar també a empreses, entitats i qualsevol organització que formi part del sector, però també a professionals que treballen diàriament en alguna disciplina que hi estigui relacionada, de prop o de lluny. Ens plau, finalment, que pugui arribar també a qualsevol persona que, amb independència de la seva dedicació laboral, tingui interès pels continguts, problemàtiques i potencials del nostre sector.

La funció d'òrgan intern de comunicació de l'Acellec estarà també coberta pel butlletí, ja que en cada número hi haurà un apartat només accessible per als representants de les empreses associades a l'entitat. Els serveis directes als socis, els avantages específics per a les empreses de l'Acellec i l'actualitat interna de l'organització es podran conèixer a través de l'apartat socis al dia, que trobareu més avall.

L'Acellec està convençuda que el sector del lleure educatiu i cultural tindrà un pes i un relleu creixents en un futur proper perquè les transformacions socials, culturals i econòmiques del nostre entorn immediat fan que els valors que es promouen i es transmeten a través dels nostres serveis professionals ja no siguin només una opció de determinades persones i families, sinó una necessitat pública de primera magnitud. El nostre repte és promoure i garantir la prestació d'aquests serveis amb un elevat nivell de qualitat tot preservant el valor afegit del lleure, una eina essencial d'educació i de cultura.