La campanya d'estiu. Normes, prevenció i seguretat

Sempre hem estat prudents i hem tingut cura de la salut dels nostres infants i joves, però l'escalfament global i el canvi climàtic ens fan estar més alerta que mai. L'efecte del sol, les altres temperatures i la sequera ens pot complicar les activitats de lleure educatiu de la campanya d'estiu si no prenem les mesures adequades. Us ajudem a ser previsors perquè no volem que, ni vosaltres ni els vostres usuaris, us hi jugueu la pell.

Dijous, 06 de Juny de 2024 a les 11:00

El primer que hem de fer és identificar els riscos derivats de l'acció del sol i la calor. Un cop sapiguem a que ens enfrontem arriba el moment d'adoptar les mesures preventives més adequades per a cada cas. Veurem què hem de fer en els casals d'estiu, en les estades de colònies i en les activitats de lleure i esportives.

La prevenció ha de servir per assegurar unes bones condicions de treball per als monitors i professionals de tota mena que intervenen al sector i per garantir que infants i joves puguin gaudir de les activitats amb completa seguretat. Amb la informació que us facilitarem podreu planificar les vostres actuacions i, sobretot, us podreu avançar a possibles situacions compromeses.

En molts d'altres factors, us parlarem de les següents qüestions:

- Aspectes meteorològics a tenir en compte.

- Condicions de bany en piscines, rius i platges.

- Activitats de lleure en entorns urbans i entorns naturals.

- Sistema públic d'avisos i alertes en situacions d’emergència per clima

- Correcta interpretació de restriccions per la sequera i per risc d'incendis

Joan Antoni Rovira

Llicenciat en Educació Física a l'INEFC, Director de Seguretat i investigació a la UVic i auditor i assessor de seguretat d’activitats de lleure i fisicoesportives amb llarguíssima i extensa experiència en el sector del lleure educatiu, fent costat i acompanyant empreses i entitats. És, a més, National Trainer de Nordic Walking per la Federació Internacional INWA.