notícies

L’Acellec exigeix que la reducció de la jornada i els canvis en el registre horari impulsats pel Govern de l’Estat es posin a consulta amb les PIME i es doni prioritat a la negociació col·lectiva

05/07/2024

La intenció del Govern de l’Estat de promoure un avantprojecte de llei per reduir la jornada laboral setmanal i modificar altres aspectes del registre de jornada són mostra, en opinió de l’Acellec i les seves empreses associades, d’un model d’intervenció en l’activitat econòmica especialment lesiu per a per micro, petites i mitjanes empreses.

L’Acellec assisteix a la presentació anual de l’informe del CoNCA sobre l’estat de la cultura

04/07/2024

L’Associació Catalana d’Empreses del Lleure, l’Educació i la Cultura continua demanant que el document incorpori l’activitat sociocultural i dels equipaments de proximitat que hi ha arreu del país, que continua quedant fora de les dades amb què treballa. L’informe revela que durant l’any passat el conjunt de les administracions catalanes van destinar 1.388 milions d’euros a la cultura, un 9,6% més que l’any anterior.

CONPYMES s’incorpora al Consell Estatal de la PIME i de l’Observatori Estatal de la Morositat Privada

26/06/2024

L’Acellec, que forma part de CONPYMES, celebra aquest reconeixement que obre la porta a que per primera vegada hi hagi una interlocució directa i permetrà un diàleg directe per demanar, entre d’altres qüestions, un CNAE específic per al sector i la modificació de la Llei de contractes públics perquè s’admeti la revisió de preus en contractes adjudicats, entre d’altres.

L’Acellec mobilitza aquest estiu més de 30.000 infants i joves a través de la campanya de lleure

25/06/2024

L’Associació Catalana d’Empreses del Lleure, l’Educació i la Cultura manté la bona tendència dels darrers anys amb una oferta d’activitats que es multiplica fins al setembre. Les empreses associades tenen la previsió de contractar uns 4.000 monitors i monitores des d’aquesta setmana i fins a principis de setembre. Més enllà de les colònies, les empreses associades a l’Acellec sumaran més de 65.000 inscripcions als casals, campus esportius, activitats temàtiques i instal·lacions juvenils sense fer nit.

Cases de colònies: educació i alimentació, agafades de la mà

20/06/2024

L'alimentació és un dels eixos fonamentals en l'oferta educativa de les cases de colònies i tot sovint és l'element diferencial dels projectes que fan una aposta decidida per la qualitat. Jaume Ramos és director comercial d'Eix Estels, una de les empreses del sector que treballa des de l'Acellec per aixecar el llistó qualitatiu del món de les colònies. Ens explica, en aquest article publicat a principis de juny de 2024 a la plataforma Restauración Colectiva, de quina manera es pot combinar la qualitat dietètica amb la voluntat educativa, inherent a totes les activitats de lleure de les pime. No només es tracta d'alimentar correctament infants i joves, sinó d'acompanyar-los en la presa de decisions, informades i autònomes, sobre la pròpia salut.