Amb motiu de la publicació del Reial Decret 315/2025, pel qual s’estableixen normes per al foment d’una alimentació saludable i sostenible en centres educatius, el Departament de Salut convoca aquest webinar informatiu, adreçat a tots els agents implicats en els menjadors escolars: empreses, escoles, professionals i entitats del sector.
L’objectiu és explicar com s’aplicarà aquesta nova normativa estatal a Catalunya, quina afectació tindrà sobre les revisions que es duen a terme a través del PReME i quins canvis es preveuen per als pròxims cursos.
Antecedents i evolució del PReME: Què és i com ha contribuït a millorar els menús escolars a Catalunya des del 2006.
Àmbits d’actuació actuals: Revisió de menús, formació, materials pedagògics, impacte ambiental i participació en projectes internacionals.
Dades i tendències: Evolució del compliment dels criteris nutricionals a les escoles catalanes.
Participació estatal: Paper del PReME en espais com l’AESAN, el PNCOCA o en la redacció del nou Reial Decret.
Aplicació del Reial Decret 315/2025 a Catalunya: Com s’alinearà el model PReME 2026 amb els nous requeriments.
Futur del PReME: Nova plataforma digital per gestionar revisions, informes i dades (actualment en fase d’elaboració).
Aquest espai també permetrà resoldre dubtes sobre la implementació del decret i la seva aplicació pràctica per part de les empreses i entitats responsables del servei de menjador escolar.