El Programa Menjadors més sans i sostenibles (MEMSS) promou canvis en el model de menjador per tal que aquest sigui més saludable i sostenible, segur i just. Per això, proposa menús escolars amb menys carn vermella o processada i més proteïna d’origen vegetal (basada en llegums), i promou productes de proximitat i de temporada. La proposta també vol incorporar més amanida en la guarnició i fruita fresca en les postres, i insisteix en la importància d’utilitzar oli d’oliva per amanir i cuinar, així com en oferir productes integrals.
Així doncs, el MEMSS es desenvolupa als centres educatius de la ciutat de Barcelona que disposen de servei de menjador i es treballa amb diferents agents: equip directiu, i professorat del centre escolar, empreses gestores de restauració, empreses de monitoratge, i famílies.
L’equip MEMSS (format per professionals de l’ASPB, de l’Ajuntament de Barcelona i de la Secretaria Tècnica) proporcionen formació, assessorament i acompanyament per a la implementació del programa.
Les escoles, i en particular els menjadors escolars, juguen un rol important en l’alimentació d’infants i adolescents, no només garantint-los accés a una alimentació saludable i sostenible, sinó com una eina d’aprenentatge i formació, i com a nexe d’unió de tota la comunitat educativa: professionals, alumnat i famílies.
Més informació a https://www.aspb.cat/documents/menjadors-escolars-sans-sostenibles/
Aquesta sessió està adreçada a donar a conèixer la iniciativa a les empreses de temps de migdia.
Secretaria Tècnica projecte MEMSS.