Com abordem l'assetjament per protegir infants i joves?

L'abordatge de l'assetjament entre iguals no és un repte nou, però sí que hi ha nous marcs legals i millores que cal integrar en les pràctiques de les empreses del lleure, l'educació i la cultura. Hem de donar resposta a la prevenció, la detecció i l'actuació davant de tota mena de maltractaments i violències. En aquesta sessió donarem eines a les empreses i entitats del sector per fer-ho.

Dijous, 30 de Març de 2023 a les 11:00

Les empreses i els seus treballadors no han d'oblidar que si estan al dia del marc legal i actualitzen els seus protocols d'actuació en relació amb l'assetjament estaran donant resposta també a un gran nombre de realitats lligades amb la salut mental i emocional, essencials en l'acompanyament que fem a infants i joves.

La preparació dels equips professionals implica revisar algunes estructures de coordinació, així com les funcions que tenen els equips, sobretot en la detecció i l'actuació. Per aquest motiu, donarem idees clau i recursos, eines que ajudin a les empreses a sentir-se acompanyades en la millora de la seva resposta integral a les problemàtiques que sorgeixen en els espais de convivència. L'abordatge del bullying com a excusa per parlar de diverses problemàtiques ens ajudarà a preparar-nos i a oferir respostes als nostres usuaris.

Aquesta sessió s'imparteix en col·laboració amb l'Equip SEER, amb el qual vam crear el Certificat PDA Bullying, un reconeixement que poden obtenir les empreses que s'interessen per la preparació dels seus equips i per consolidar estratègies de prevenció, de detecció i d'actuació davant de casos concrets. En la part final de la sessió presentarem el certificat i oferirem l'acompanyament de l'Equip SEER, amb condicions especials per als associats a l'Acellec, per donar suport en la preparació dels equips professionals, amb exemples pràctics, com les experiències del Programa SEERSport.

 

Oriol Julià Aguarón

És Cofundador de l'Equip SEER (Salut i Educació Emocional) i de la Plataforma PDA Bullying (Prevenció, Detecció, Actuació). És responsable del projecte SEERSport per a facilitar el rendiment esportiu a través del desenvolupament personal. Especialitzat en model ADS (Acompanyament al Desenvolupament Socioemocional), treballa com a assessor i acompanyant a equips professionals en la millora de la salut emocional i la gestió de conflictes, així com en la seva aplicació pràctica en l'educació formal i no formal.