notícies

Nou catàleg de l'Escola Efa, ampliat i millorat

12/02/2015

L'Escola Efa continua consolidant i eixamplant el seu àmbit d'influència, ara amb un nou catàleg de cursos i serveis. La direcció de l'escola i el seu claustre de professors han incorporat nous àmbits de formació i han actualitzat bona part dels seus continguts per adaptar-los a les necessitats formatives del sector. Fidels a la voluntat professionalitzadora de totes les formacions de l'escola, es busca l'encaix entre les necessitats del mercat laboral i els criteris tècnics que posen la qualitat per davant d'altres consideracions. Entre les novetats més significatives destaquen la nova aposta per la formació e-learning i la incorporació, ja consolidada, de les certificacions professionals. Un mínim de 18 propostes formatives s'han adaptat per oferir-les on-line, de manera que els interessats tindran l'oportunitat de cursar-les a través de formacions presencials o bé a través de la xarxa.

Aquesta innovació suposa un esforç remarcable, perquè cal refer els materials didàctics per adaptar-los a l'entorn virtual i construir de bell nou l'estructura de cada curs. Durant el darrer trimestre de 2014 ja es van executar diversos cursos d'aquest tipus amb èxit, entre els quals van destacar els de vetlladors i el de polítiques de joventut. Un dels canvis evidents amb aquest nou format és que s'amplia el radi d'acció de l'escola i tenim la possibilitat d'arribar a molts territoris que fins al moment quedaven allunyats de les possibilitats pràctiques de la nostra organització. En alguns casos, la nova oferta de l'escola suposa una millora de l'accessibilitat als recursos formatius per a professionals i empreses de determinats territoris. Amb l'experiència, encara incipient, del projecte on-line, ja hem atès amb èxit alumnes d'arreu de Catalunya i fins i tot d'Andorra.

El catàleg conserva l'estructura per àmbits d'especialització i en consolida els continguts. Les àrees previstes són les de cultura de proximitat, expressió artística, serveis a la joventut, serveis escolars, tècniques de dinamització, esport educatiu, medi ambient, salut, seguretat i prevenció, comunicació i màrqueting i gestió d'empreses. Justament aquestes dues darreres àrees veuran incrementada la seva oferta, en un nova aposta de l'escola per reforçar la capacitat i qualitat de la gestió de les empreses associades i, en general, del conjunt del sector.

Tota la oferta formativa és present i actualitzada en el web de l'escola, que podeu trobar en aquest enllaç, i el catàleg renovat i ampliat el trobareu en aquest altre.