notícies

Cinc empreses de l'Acellec participen a la campanya Treballar a l'Estiu

27/04/2016

Iniciatives i Programes, Teno, Lleure dos mil, FRoca i Active English (Kids&Us) van compartir una sessió de treball amb prop de cinquanta joves que busquen feina per al proper estiu en el marc de la campanya Treballar a l'Estiu 2016 que organitza l'ajuntament de Barcelona a través de la seva xarxa d'informació juvenil. La campanya s'allarga entre el 19 d'abril i el 19 de maig i inclou tota mena d'activitats, tallers i assessories per orientar els joves en la recerca de treball, tot posant-los en contacte amb el món econòmic real. El 28 d'abril va tenir lloc al Punt d'Informació Juvenil Les Corts l'existosa sessió en la qual participava l'Acellec i cinc de les seves empreses associades.

El gerent de l'associació patronal va fer una breu presentació del sector del lleure educatiu i sociocultural, tot explicant quin tipus d'activitat i serveis presten les empreses d'aquest àmbit i després les cinc organitzacions implicades van descriure com són els seus processos de selecció, quin tipus de formació i competències demanen als candidats a treballar amb ells i de quina manera valoren els currículums i les demandes de treball. Després tots els joves assistents a la sessió van tenir l'oportunitant de parlar amb els responsables de recursos humans de les quatre empreses, un per un i en petits grups, per lliurar-los els seus currículums, interessar-se per les possibilitats reals de feina i millorar el seu coneixement del sector.

La sessió, que es realitzava amb inscripció prèvia, va esgotar les places previstes ben aviat, i l'organització va decidir ampliar el nombre de persones admeses. Iniciatives i Programes forma part del sector de la cultura de proximitat de l'Acellec, Teno i FRoca són de l'àmbit educatiu i estan especialitzats en la gestió de serveis de menjador escolar, Lleure dos mil gestiona estades en cases de colònies i activitats educatives complementàries i Active English (Kids&Us) gestiona activitats i serveis de lleure en immersió en anglès.

Els joves van tenir l'oportunitat de revisar els seus currículums amb els responsables de recursos humans de les cinc empreses, que els van orientar sobre la millor manera de dirigir la seva recerca de treball. Així, van saber en quins elements es fixen especialment a l'hora de seleccionar el seu personal i els van explicar quins són els valors propis del lleure educatiu i sociocultural. Es va insistir també en la necessitat d'adquirir els coneixements i la formació adequada per al treball específic al qual volen aspirar i en els aspectes qualitatius del perfil dels futurs treballadors. Per això es va oferir els serveis de l'Escola Efa, el centre de formació especialitzat de l'Acellec, i es va fer una breu repassada a les múltiples possibilitats de formació que ofereix, sempre adaptades a les necessitats reals del sector. Els nois i noies van descobrir, així, que tot sovint, més que l'experiència o les habilitats tècniques concretes, es valora especialment l'actitud i la predisposició a aprendre.

Els nois i noies van lliurar els seus currículums als representants de les cinc empreses, i en les valoracions finals en acabar l'activitat, la majoria d'ells van assegurar que havien trobat entre els joves perfils interessants per a les seves empreses i que amb tota probabilitat alguns d'ells entrarien en processos de selecció per a una possible contractació. L'activitat va ser interessant per als joves, perquè en el breu termini d'un parell d'hores van entrar en contacte directe i personal amb responsables de recursos humans de cinc organitzacions, i també per a les empreses, que van tenir l'oportunitat d'explicar i difondre el model de servei que promouen entre un perfil de joves que han de ser molt probablement els professionals del seu sector en un futur immediat.

En aquest enllaç podeu ampliar la informació sobre la campanya Treballar a l'Estiu 2016