notícies

El decret d'activitats de lleure entrarà en vigor el novembre

06/07/2016

El Govern ha aprovat i publicat finalment el nou decret que regula les activitats de lleure educatiu amb menors i ha previst la seva entrada en vigor per al proper 1 de novembre. S'ha culminat d'aquesta manera un llarg però exemplar procés de diàleg amb les diferents entitats i empreses del sector durant el qual es van acordar diversos aspectes de la nova normativa. Es tracta d'una actualització molt necessària, ja que l'anterior decret datava de l'any 2003 i molts aspectes n'havien quedat clarament desfasats. Malgrat que l'Acellec ho va demanar reiteradament, el decret no es va poder aplicar encara durant la temporada d'estiu que acabem de finalitzar per un alentiment en la fase final de la seva tramitació.

El nou decret ja s'ha publicat al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC), i el podeu consultar directament en aquest enllaç. Els socis de l'Acellec ja en poden disposar en el repositori legislatiu de la intranet de l'associació. En aquest altre enllaç trobeu una noticia publicada al portal de premsa del Govern en la qual es relacionen les principals novetats que s'hi contemplen. Entre elles cal destacar la incorporació de les activitats esportives, la manca de regulació de les quals ha estat fins al moment un subterfugi utilitzat per moltes entitats i administracions per organtizar activitats de lleure camuflades i, per tant, desoïnt el compliment de qualsevol normativa. També s'ha fleixibilitzat la ratio de nens i nenes per monitor i s'ha ampliat el percentatge de professionals titulats necessaris per organtizar les activitats. L'Acellec valora positivament, en termes generals, la nova normativa i, malgrat el retard en la seva aprovació, li dona la benvinguda.

La Direcció General de Joventut ha anunciat la publicació en el seu web d'informacions complementàries, entre setembre i octubre, per precisar algun dels aspectes rellevats del decret. En concret, elaborarà una taula en la qual es precisaran el nombre de dirigents necessaris per a les diferents modalitats d'activitats i els percentatges obligatoris de monitors titolats. Han assegurat també que realitzaran sessions informatives per resoldre dubtes.

L'Acellec organitzarà també, un cop es facin públiques aquestes informacions, sessions informatives específiques per a les seves empreses associades i per a altres empreses i organitzacions del sector que ho destigin.