notícies

Marta Vilalta visita Can Vandrell, una casa de colònies de l'Acellec

11/07/2016

La Directora General de Joventut, Marta Vilalta, va visitar el 8 de juliol la casa de colònies Can Vandrell, al terme municipal de Sant Feliu de Buixalleu. La va acompanyar la coordinadora territorial de Joventut a Girona, Agnès Fàbregas, i la rebuda va ser càrrec del president de l'Acellec, Pere Mulero i de l'equip de gestió de l'empresa propietària, Eix Estels. Vilalta es va interessar per les activitats de l'equipament, que ha especialitzat la seva oferta en el món de la ràdio, amb la col·laboració de l'emissora Ràdio Flaixbac i el seu locutor de referència, Carles Pérez.

Durant la visita la directora general va tenir l'oportunitat de visitar totes les instal·lacions, i va veure els tallers musicals i radiofònics en plena activitat. De fet, ella mateixa va aprendre els rudiments de les mescles musicals, atenent a les explicacions que li van fer els mateixos nois i noies que participen a les colònies, tal com es pot veure en la fotografia que il·lustra aquesta informació, a l'esquerra.

Durant el transcurs de la visita Vilalta va confirmar a Pere Mulero la voluntat de la Direcció General de donar suport al món de les colònies, amb un especial interès per les colònies escolars, que afronten des de fa anys un retrocés en el nombre de reserves i usuaris. L'Acellec està promovent, al costat de les altres dues associacions patronals del sector, l'Accac i la Confederació, la convocatòria d'un premi de recerca per a estudiants universitaris que vulguin centrar els seus treballs de grau en el món de les colònies. La Direcció General de Joventut està estudiant en aquests moments la fórmula més adequada per donar-hi suport.

Amb tota probabilitat, a més, Marta Vilalta visitarà abans que acabi el mes de juliol alguna altra instal·lació gesiontada per empreses de l'Acellec, en el seu afany per conèixer l'amplitud i la diversitat de l'oferta del sector. Al final de la visita, la Directora General de Joventut es va fotografia al costat de tots els nois i noies que ocupen aquests dies Can Vandrell.