notícies

Campus Rock 2016, una visita a les colònies musicals de Macedònia

29/07/2016

El 27 de juliol vam acompanyar la Directora General de Joventut, Marta Vilalta, i l'alcalde de Cornellà del Terri, Salvador Coll, en la visita que van realitzar al Campus Rock 2016, una activitat organitzada per LLeure 2000, una empresa associada a l'Acellec, a la casa de colònies Mas Batllori, situada en aquesta localitat del Pla de l'Estany. Es tracta d'una estada que combina el lleure educatiu amb els aprenentatges escènics i musicals, conduïts pel grup Macedònia, amb un projecte singular que aporta valor afegit a l'activitat de vacances.

El grup Macedònia està constituït per cinc noies adolescents que converteixen la seva activitat musical en un aprenentatge que combina la pràctica artística amb el foment dels valors lligats a l'educació, la socialització i el treball en equip. Compaginen la música amb els seus estudis, de manera que la primera no interfereixi en l'altra, sinó més aviat el contrari: la motivació i l'experiència artística reforça el seu procés educatiu. La pertinença al grup té una durada limitada, i a partir de certa edat el deixen per deixar pas a una nova generació de Macedònia. Així, el grup es va renovant i va eixamplant l'abast de la seva proposta artística i educativa. Des de fa quatre anys, una part molt significativa del projecte consisteix justament en l'organització de les colònies Camp Rock, gestionades conjuntament amb l'empresa Lleure 2000, associada a l'Acellec.

Enguany, la casa triada per a l'activitat ha estat Mas Batllori, al Pla de l'Estany, en el municipi de Cornellà del Terri. L'ajuntament, encapçalat per l'alcalde Salvador Coll, ha rebut amb els braços oberts l'experiència i ha contribuït al seu bon funcionament, cedint espais públics per a l'activitat de cloenda de cada torn del Camp Rock, que consisteix en un concert al qual assisteixen les famílies dels nois i noies participants i tots els veïns del municipi que ho desitgin.

La Directora General de Joventut, Marta Vilalta, va voler conéixer de prop el projecte i en va valorar els continguts lligats a l'aprenentatge artístic i al foment de valors, que formen part de l'ADN de Macedònia i de Lleure 2000. Durant la visita van poder veure el treball dels participants a l'activitat, amb tallers i classes de cant, coreografies i comunicació escènica. Anna Huguet, directora de Lleure 2000, va destacar la voluntat de lligar les activitats de lleure educatiu amb continguts culturals i artístics, donant un valor afegit a les dinàmiques tradicionals d'aquest tipus d'experiències.