notícies

La Consellera d'Ensenyament tindrà en compte les empreses del sector en el futur decret de menjadors escolars

06/09/2017

El futur decret de menjadors escolars ha de tenir en compte les empreses del sector, que gestionen de forma conjunta els aspectes educatius i alimentaris, segons ha declarat recentment la Consellera d'Ensenyament, Clara Ponsatí. Abans de l'estiu es va fer públic de manera informal un esborrany del futur decret que, segons la consellera, té un caràcter molt provisional i que tindrà poques semblances amb el text definitiu. En aquest sentit, veu difícil que el decret es pugui aprovar abans de finals d'any.

Ponsatí vol escoltar tots els agents de la comunitat educativa abans de tancar una proposta de decret i té molt en compte que entre l'anterior norma, que data de 1996, i el moment actual, el sector ha viscut moltes transformacions, entre les quals destaquen la consolidació d'un sector econòmic remarcable.

L'Acellec va presentar el febrer de 2017 un document amb una llarga llista de propostes i suggeriments a tenir en compte per a la redacció del futur decret i just abans de l'estiu va remarcar públicament que és necessari que el nou text reguli la possibilitat que les AMPAs que ho desitgin i tinguin capacitat per fer-ho puguin gestionar o contratar el servei de menjador escolar. Una de les mancances més clares del decret actualment vigent és justament que deixa en un buit legal les entitats de pares i mares que es fan càrrec del servei.

En el recull de premsa de l'Acellec del mes d'agost podeu consultar les declaracions de la Consellera d'Ensenyament, Clara Ponsatí.