notícies

Una assemblea per impulsar el lleure educatiu i la cultura de proximitat

12/04/2018

El 19 d'abril tindrà lloc l'assemblea anual de l'Acellec, que reunirà les empreses associades al Palau Macaya de Barcelona per passar comptes de l'any 2017 i per aprovar el pressupost que permetrà abordar nous projectes per a 2018. La reunió empresarial dedicarà una especial atenció a presentar la plataforma de l'Acellec per a la negociació del IV Conveni del Lleure Educatiu i Sociocultural, que s'inicia justament durant el mes d'abril.

El balanç econòmic de l'entitat és clarament positiu i la junta directiva presentarà un tancament equilibrat, que reflecteix el creixement dels darrers anys en el nombre d'associats i la consolidació de l'oferta formativa de l'Escola Efa, vinculada al discurs de qualitat i professionalització de l'entitat. L'Acellec va assolir durant 2017 la xifra de 70 associats i, per tant, ha incrementat la seva representativitat al mateix temps que ha reforçat la seva estructura de gestió. Els serveis i accions públiques de l'entitat, de fet, van força més enllà de les empreses associades, i ja es pot afirmar que l'Acellec s'ha convertit en una referència obligada per a un sector econòmic que tot indica que guanyarà pes i protagonisme en els propers anys. Empreses no associades, ajuntaments, entitats, gestories o treballadors s'adrecen amb assiduïtat a l'Acellec per aclarir dubtes sobre el sector. Aquesta política de portes obertes ha consolidat l'entitat com a referència reivindicativa del sector, i l'ha convertit en una impulsora del caractèr educatiu dels serveis de lleure, i de la proximitat en els serveis culturals.

Des de finals de 2017, d'altra banda, l'Acellec està elaborant de forma participativa el seu posicionament per a la negociació del IV Conveni del Lleure Educatiu i Sociocultural, que s'ha d'iniciar durant el mes d'abril. S'ha demanat a les empreses associades que facin propostes per a la millora i perfeccionament del conveni, i una comissió derivada de la junta directiva ha traduit els suggeriments en un document que reflecteix l'aspiració del sector econòmic. Entre les prioritats de l'Acellec destaquen la voluntat d'impulsar l'aplicació del conveni, pressionant les administracions per tal que l'incloguin de manera explícita en els contractes públics. L'endreça i consolidació de l'àmbit de la cultura de proximitat, d'altra banda, és una altra de les prioritats que es defensen obertament. L'Acellec és la referència patronal per a aquest sector i es planteja com a objectiu impulsar la qualitat en la prestació dels serveis tot reivindicant dotacions pressupostàries suficients en la contractació pública per complir de manera adequada el conveni sectorial.

L'assemblea servirà, a més, per obrir noves perspectives del sector. A partir de les 12,30h, un cop finalitzada formalment l'assemblea, tindrà lloc una conferència oberta al públic de l'expert en transformació digital, Genís Roca. En la seva xerrada, Roca descriurà els reptes que planteja la societat de la informació a sectors econòmics que treballen en l'atenció directa a les persones, i proposarà respostes per afrontar aquestes transformacions amb garanties d'exit.