notícies

Mobilitzem més de 16.000 infants a la campanya d’estiu de colònies a Catalunya

29/06/2018

L’Associació Catalana d’Empreses del Lleure, l’Educació i la Cultura detecta un creixement del 5% respecte l’any passat i calcula que es realitzaran 70.000 pernoctacions arreu del país durant els propers mesos

Després de deixar el curs escolar enrere i ja en plena temporada de vacances escolars, l’Acellec (Associació Catalana d’Empreses del Lleure, l’Educació i la Cultura) preveu una campanya de colònies d’estiu lleugerament superior a la registrada l’any passat. La patronal calcula que mobilitzarà més de 16.000 infants aquest estiu arreu de Catalunya en el marc de la campanya de colònies d’estiu, xifra que suposarà unes 70.000 pernoctacions fins a principis de setembre.

 

Augment del 5%

La majoria d’empreses mantenen i han augmentat els infants en el marc de la seva oferta de colònies, que en alguns casos creixen fins a prop del 5% respecte l’estiu de l’any passat. Les estades temàtiques de robòtica, programació i tecnologia continent al capdavant de les preferències dels infants, que també es decanten per colònies de perfil artístic amb activitats de música, cant o màgia.

 

L’Acellec defensa el valor pedagògic i educatiu de les colònies d’estiu que permeten als infants i joves un enriquiment i creixement personal durant els mesos en què les classes s’aturen. L’Acellec recorda que aquest mes de juny finalitza el termini de lliurament dels treballs que opten a la segona convocatòria del Premi Interuniversitari Colònies i Educació que fomenta l’estudi i la recerca sobre els valors i els continguts educatius de les estades d’infants i joves a les colònies escolars a Catalunya. Compta amb el suport institucional de les set facultats d’educació de les universitats catalanes i de la direcció general de Joventut.