notícies

Les jornades INTERACCIÓ18, dedicades a la confluència entre cultura i educació

10/09/2018

El programa, que s'encapçala amb el suggerent títol "Sobre la humanitat dels humans", ja ha obert les inscripcions i tindrà lloc del 9 a l’11 d’octubre a la Casa de la Caritat de Barcelona. Els seus continguts són del màxim interès per a l'àmbit sociocultural i el sector de la cultura de proximitat, i es proposen reflexionar sobre els conceptes de cultura i educació. Les jornades giraran al voltant dels eixos ‘La cultura com a guia de viatgers’, ‘Fer de les experiències històries’ i ‘Els camins de la docència’.

Del 9 a l’11 d’octubre tindran lloc les jornades INTERACCIÓ18 sobre la humanitat dels humans. La trobada, tot un referent per als professionals del sector sociocultural, se celebrarà a la Casa de la Caritat de Barcelona a partir dels següents eixos:

 

  • La cultura com a guia de viatgers: El viatge com a font d'aprenentatge. L'irrefrenable desig de coneixement
  • Fer de les experiències històries: la memòria. La màgia de la traducció: una cultura comú
  • Els camins de la docència: la humanitat dels humans. Del plural al singular. De generació en generació: la idea mateixa de llegat

 

Les inscripcions es poden fer a través del següent enllaç.

 

Punt de partida

De la mà de l'Eulàlia Bosch, es prendrà com a punt de partida la idea que la cultura i, a la vegada, l'educació, són la forma que pren el coneixement adquirit per la humanitat, articulat en múltiples xarxes específiques com l'arqueologia, la física, la història, el cinema o les matemàtiques. Segons la perspectiva que adoptem, d'aquestes xarxes en diem cultura i educació.

Es parteix, per tant, d’una concepció de la cultura que fa visible la seva qualitat més genuïna quan és capaç de mostrar-se com l’aixopluc específic on la vida humana pot desenvolupar-se i reproduir-se com a tal –la cultura és l’expressió de la vida humana. L’educació, aleshores, fa referència directa al temps i a les condicions que es requereixen per fer extensiu al conjunt de la població les possibilitats específiques del viure humà –l’educació és la vida eterna de la cultura.

Consulteu el programa aquí.