notícies

Norma Pujol substitueix Marta Vilalta a la Direcció General de Joventut

08/10/2018

Norma Pujol ha estat nomenada com a nova directora general de Joventut de la Generalitat de Catalunya en substitució de Marta Vilalta. Des de l’Acellec li donem la benvinguda al capdavant d’un departament amb el qual tenim una interlocució permanent.

La Direcció General de Joventut té competències en diversos àmbits d’activitat propis del sector que representa l’Acellec, i per aquesta raó hi mantenim una relació fluïda. Des de l’any passat, per exemple, l’organisme governamental dona suport al projecte Colònies i Educació, impulsat per l’Acellec i altres entitats que representen propietaris i gestors de cases de colònies, a través d’un conveni de col·laboració. És en el marc d’aquest projecte que es convoca i s’atorga el Premi Interuniversitari Colònies i Educació.

 

Entre d’altres afers, fa molts mesos que la direcció general està redactant i tramitant un nou decret per a regular les instal·lacions juvenils (cases de colònies i albergs). L’Acellec ha participat activament en les consultes realitzades per consensuar diversos aspectes de la nova normativa. També la competència en la regulació de les activitats de lleure educatiu d’infants i joves en períodes de vacances és en mans de la direcció general, i justament l’any passat va entrar en vigor una actualització de la normativa. De fet, una de les activitats més intenses de l’Acellec, la formació que desplega a partir de l’Escola Efa, està influïda per la Generalitat, ja que regula i atorga les titulacions de monitor i director de lleure educatiu, una de les especialitats del nostre centre.

 

L’Acellec ha mantingut una bona relació i col·laboració amb la directora general sortint, Marta Vilalta, a la qual agraeix la feina feta i la cordialitat i atenció en el tracte. Tot indica que es podrà mantenir la mateixa línia de relació amb la nova directora general, Norma Pujol, que en la seva qualitat de coordinadora territorial de joventut a les Terres de l’Ebre ha presidit durant el darrer anys diversos actes de presentació i clausura de cursos que hi ha realitzat l’Escola Efa.

 

El perfil

Pujol (Lleida, 1988) és diplomada en Magisteri d'Educació Musical per la Universitat de Lleida (UdL), postgrau en Educació Musical per l'Autònoma de Barcelona i en Gestió i direcció Educatius per la UdL, ha informat la Generalitat. Funcionària al cos de mestres de la Generalitat des del 2010, ha estat coordinadora territorial de Joventut a les Terres de l'Ebre des del 2016 i ha estat regidora de Joventut, Igualtat i Cultura de l'Ajuntament de Flix (Tarragona).