notícies

L'Acellec compareixerà al Parlament per la llei de contractes de serveis a les persones

13/11/2018

L'Acellec compareixerà en la ponència parlamentària que debatrà el text i contingut de la futura llei de contractes de serveis a les persones. El projecte pretén establir un règim específic de contractació pública en què es prioritzi criteris de qualitat per sobre de puntuacions econòmiques a l’hora d’escollir les empreses que hauran de prestar aquest tipus de serveis.

Des de l’Acellec prestem una gran atenció a l’inici dels tràmits que han començat al Parlament de Catalunya aquest mes de novembre per aprovar el projecte de llei de contractes de serveis a les persones. El projecte té la finalitat d'establir un règim específic de contractació pública per als serveis d'atenció a les persones, com ara serveis socials, comunitaris o sanitaris, aplicable a tots els poders adjudicadors de Catalunya i que prioritzi criteris de qualitat per sobre de puntuacions econòmiques a l'hora d'escollir les entitats i empreses que hauran de prestar aquest tipus de serveis. L’àmbit de l’educació, el lleure, i una part de la cultura de proximitat també entren de ple en aquest context i per això les diferents formacions polítiques han atès la petició de l'Acellec per comparèixer en seu parlamentària.

Tot fa preveure que les compareixences es produiran a principis de l'any vinent. Els representants dels diferents sectors que formen part de l'Acellec, els serveis jurídics de l'entitat i el seu equip de treball preparen aquests dies el contingut i les propostes de millora que presentarem als diputats. L'Acellec, lògicament, defensarà els interessos de les seves empreses associades però, sobretot, actuarà en benefici global del sector, buscarà els mecanismes que garanteixin la qualitat del servei públic, la professionalitat dels seus treballadors i la sostenibilitat del model de contractació. La tasca de defensa sectorial de l'entitat reposa en el convenciment que no hi ha aportació social més destacada que la que fa la petita i mitjana empresa, que treballa des de la proximitat i que fa aportacions netes al nostre sistema del benestar.

Debat parlamentari

En aquest enllaç podreu recuperar el debat parlamentari amb les intervencions de tots els grups politics, un cop feta la presentació del projecte de llei a càrrec del vicepresident del Govern de la Generalitat de Catalunya, Pere Aragonès.