notícies

Construïm junts l'espai de migdia

30/04/2019

El Departament d'Educació ha llançat un procés participatiu per construir un model de menjador escolar que recuneixi el màxim consens possible entre tots els agents que intervenen en la seva gestió. El Director General d'Atenció a la Familia i Comunitat Educativa, Ramon Simon, i la Subdirectora General de Qualitat Democràtica, Laura Suñé, van presentar públicament la campanya, davant d'una trentena de representants de diverses entitats i organitzacions.

L'Acellec va ser present a l'acte, que va tenir lloc el dilluns, 29 d'abril, amb la participació del vicepresident de Serveis Educatius, Oriol Carbonell, i el gerent de l'entitat, Pep Montes. El procés participatiu s'inicia el mes de maig i s'allargarà, en diferents fases, fins al mes d'octubre. Els seus continguts s'organitzen a traves de tres eixos, a partir dels quals es llançarà diverses preguntes per iniciar el diàleg i la participació.

El primer eix fa referència a la integració de l'espai de migdia en el projecte educatiu dels centres, el segon es proposa elaborar uns estàndards mínims de qualitat en l'alimentació, i el tercer, de caràcter més trasnversal, es qüestiona sobre els criteris necessaris per assegurar que la prestació del servei inclou les necessitats de tot l'alumnat. 

El procés preveu una primera fase, entre maig i juliol, adreçada al conjunt de la ciutadania i en especial a persones i organitzacons vinculades al sector, i una segona fase, de setembre o octubre, pensada per als centres educatius i els òrgans participatius integrats per infants. Hi haurà sessions de debat arreu del territori, dinamitzades per professionals designats per la Subdirecció General de Qualitat Democràtica, i sessions autogestionades, que poden impulsar lliurement organtizacions i ciutadans en general. 

El procés preveu també un sistema de participació online, que s'articula a través d'aquest espai web. Si el consulteu ja hi podeu trobar les sessions de participació territorial programades (n'hi ha 10, de moment), i documentació diversa per recolzar els debats

L'Acellec, tal com ha fet sempre, farà aportacions pròpies al debat, a partir del diàleg i consens entre els seus associats.