notícies

Eix Estels s’adhereix al projecte ‘Pesa i pensa’ de Campos Estela

11/06/2019

Les empreses associades a l’Acellec cooperen entre elles, innovant i proposant noves maneres de treballar en aquest cas per prevenir el malbaratament alimentari, tant durant l’època d’estiu com durant el curs escolar. Eix Estels implanta un programa proposat per Campos Estela que consciencia infants i joves

L’empresa Eix Estels, especialitzada en cases de colònies, ha signat un acord per adherir-se al programa Pesa i Pensa per promoure la sensibilització en el malbaratament d’aliments entre els infants i joves que fan estades a les seves cases, tant en el període del curs escolar com en les colònies d’estiu. Les cases que participaran el desenvolupament del Pesa i Pensa són les de Mas Banyeres (Centelles) i Can Miqueló (Sant Martí de Centelles, ubicades a la comarca d’Osona, Can Vandrell (Sant Feliu de Buixalleu) a la comarca de La Selva, i La Llobeta (Aiguafreda), al Vallès Oriental.

 

24.000 infants i joves

El projecte s´ha implantat a un total de 4 cases de colònies per on passaran més de 390 centres educatius de Catalunya durant els propers 12 mesos, impactant sobre més de 24.000 infants i joves tant durant la seves colònies tant escolars com d’estiu en el moment dels seus àpats.

 

Projecte iniciat fa cinc anys

Pesa i Pensa és un projecte educatiu que, creat sota l’impuls de Zenquiu Lab i desenvolupat als menjadors escolars de Campos Estela des de 2014, vol sensibilitzar els infants sobre el  malbaratament dels aliments. L’objectiu es centra en canviar la mirada dels nens i nenes per tal de recuperar el valor dels aliments i prendre consciència que, si van a parar a la brossa, també es malbaraten els recursos necessaris per a produir-los, transportar-los o cuinar-los. Amb la participació dels infants i joves en les activitats del Pesa i Pensa s’aspira a contribuir que interioritzin un bon hàbit que els acompanyarà tota la vida i que, a més, el transmetin a les seves famílies.