notícies

L’Acellec participa al desè aniversari de l’aprovació de la LEC

21/06/2019

El Parlament de Catalunya ha estat l’escenari de l’acte en què s’ha commemorat l’entrada en vigor de la Llei d’Educació de Catalunya (LEC). Fa deu anys l’Acellec va participar a les comissions de participació que van contribuir a la redacció de la llei, que va reconèixer per primera vegada les empreses educatives com a membres de la comunitat educativa.

En representació de l’Acellec han participat a l’acte el vicepresident del sector educatiu de l’entitat, Oriol Carbonell, i la membre de la junta directiva Charo Ballano. El conseller d’Educació, Josep Bargalló, ha instat a recuperar l’esperit del Pacte Nacional per a l’Educació en el desplegament de la Llei d’Educació de Catalunya (LEC): “La noció d’educació com a bé comú reafirma la dimensió col·lectiva de l’educació com una responsabilitat social compartida. Aquest és l’esperit del Pacte Nacional per a l’Educació. L’esperit que ens ha de guiar alhora d’interpretar la Llei d’Educació de Catalunya. I fent-ho des del convenciment que potser amb l’educació no n’hi ha prou per canviar el món, però sense ella és impossible fer-ho”. 

 

Aprovació de la LEC

L’1 de juliol de 2009 es va aprovar la Llei d’Educació de Catalunya, amb un ampli consens per part dels partits polítics que en aquells moments tenien representació parlamentària. La LEC va establir les bases del sistema educatiu català, destacant aspectes, entre d’altres, com l’autonomia dels centres educatius, el règim lingüístic amb el català com a llengua vehicular, l’avaluació, la direcció dels centres, el paper de les administracions locals o la definició del Servei d’Educació.