notícies

Els socis de l'Acellec financen beques de colònies d'estiu

10/06/2014

Les empreses associades a l'Acellec destinaran prop de 20.000 euros a finançar beques per nois i noies en situació de desavantatge per raons econòmiques o socials per tal que puguin gaudir de colònies d'estiu. Pràcticament tots els socis de l'Acellec disposen de projectes de responsabilitat social que inclouen ajuts i avantatges de tot tipus en diferents moments de l'any, però des de fa dues temporades estan coordinant les seves actuacions en aquest camp per millorar l'impacte social del seu esforç durant la temporada d'estiu. Enguany s'incorporen al projecte comú les empreses L'Auró, Alba Serveis, Eix Estels, Lleure 2000 i Rosa dels Vents. Posen les seves beques a disposició de nombrosos ajuntaments per tal que siguin els respectius Serveis Socials els qui seleccionin els nois i noies que més ho necessiten.

És així com aquest estiu l'Acellec ha ofert places becades als ajuntaments de Girona, Sant Boi de Llobregat, Sant Pere de Ribes, Navarcles, al CRAE d'Olot i al Consell Comarcal de les Garrigues. Aquests ajuntaments i organitzacions seleccionaran els nois i noies que tenen major necessitat i que, segons els criteris d'atenció social amb què treballen habitualment, treuran major profit de les activitats de vacances de lleure educatiu. Els ajuntaments facilitaran el transport a les instal·lacions de colònies, i les empreses correran amb totes les despeses, que inclouen la manutenció, l'allotjament i el programa complet d'activitats, en igualtat de condicions amb la resta d'usuaris. De fet, les de l'Acellec són les úniques beques per a colònies d'estiu que es concedeixen sense ajuts públics, de manera que és la pròpia societat civil, representada en aquest cas per les empreses del sector, la que finança l'estada i activitats dels infants.

El sector de colònies de l'Acellec està desplegant des de fa diverses temporades nombrosos projectes que persegueixen, d'una banda, la difusió i prestigi social de les colònies com a activitat educativa i, d'una altra banda, l'extensió de les seves activitats en igualtat de condicions per a tota la població. És així, per exemple, que ha aconseguit que aquest estiu la Generalitat inclogui per primera vegada les activitats ofertes per les seves empreses en l'agenda d'activitats de lleure, trencant l'exclusió que fins al moment havien patit d'aquest servei públic. D'altra banda, al costat de les altres organitzacions que agrupen els gestors de serveis de colònies, aquest any s'ha posat en peu el projecte Colònies i Educació, que intenta garantir la pervivència i creixement del model de colònies escolars, de llarga tradició a Catalunya.