notícies

L’Acellec demana mesures per protegir les empreses afectades pel tancament de les escoles

12/03/2020

A través de CECOT i PIMEC es participa de la demana dels agents socials i econòmics de l’Estat perquè el Govern Central estableixi mesures per permetre que les empreses afrontin les conseqüències del coronavirus amb condicions i es prioritzi mantenir els llocs de treball

Els agents socioeconòmics de l’Estat (CEPYME, CEOE, CCOO i UGT) han fet una crida aquest dijous perquè el Govern central minimitzi en la mesura del possible els efectes de la crisi originada pel coronavirus i s’estableixin mesures excepcionals. L’Acellec, que forma part de les patronals CECOT i PIMEC, també fa una crida en aquest sentit amb la voluntat de preservar l’activitat de les empreses i minimitzar el risc de pèrdua de llocs de treball.

 

Es proposa al Govern central l’aprovació d’un Decret Llei que estableixi mesures laborals i de seguretat social i donin seguretat jurídica a les empreses i professionals i s’habiliti un fons econòmic de contingència. Els agents socials volen evitar que es produeixin situacions irreversibles per a les empreses i el treball i que es garanteixi la protecció a les persones treballadores.

 

Entre les peticions demanades, es proposa que els períodes d’atur durant aquest període no comptabilitzin i que les obligacions de pagament de les cotitzacions per part de les empreses s’ajornin .

 

Podeu llegir el manifest conjunt dels agents socials estatals clicant aquí.