notícies

Aprovat un nou protocol de prevenció d’abusos sexuals a menors en activitats de lleure educatiu

16/04/2020

El document, impulsat pel departament de Treball, Afers Socials i Famílies,a través de la Direcció General de Joventut, ha comptat amb la participació de l’Acellec.El protocol preveu mecanismes per garantir la protecció dels infants, adolescents i joves que participen a les activitats de lleure que compten amb mig milió de participants durant tot l’any a Catalunya.

 

El document actualitza el Protocol de Prevenció dels Abusos Sexuals en l’Àmbit del Lleure de 2013 i inclou tot un seguit d’actuacions de prevenció de les situacions de maltractament o abús sexual, una guia de prevenció, un decàleg i indicacions de com gestionar les situacions de risc, el procediment a seguir després de detectar un cas d’assetjament sexual infantil a través de les figures del delegat/da de protecció de la federació de lleure, els circuits de notificació en casos de sospita o certesa i les pautes per comunicar les situacions de crisi a les famílies afectades. Es calcula que hi ha uns 40.000 educadors de l’àmbit del lleure en l’actualitat a Catalunya. Per a l’elaboració del protocol, més enllà de l’Acellec, s’ha comptat amb la implicació de les federacions d’entitats i agents socials del país.

 

Consulteu el protocol

El Protocol de Prevenció d’Abusos Sexuals i altres maltractaments en l’àmbit de l’educació en el lleure a Catalunya es pot consultar en aquest enllaç.