notícies

El Síndic de Greuges proposa a la Generalitat mesures per garantir el lleure educatiu

06/07/2020

L’Acellec ha estat una de les organitzacions que ha demanat la intervenció del síndic per assegurar els drets dels infants aquest estiu tot recordant la importància del paper que juguen les entitats i empreses del lleure en el context actual.

El Síndic de Greuges de Catalunya ha proposat a la Generalitat de Catalunya un seguit de mesures per garantir el lleure educatiu dels infants en aquesta temporada d’estiu marcada pel Covid-19. El Síndic ha demanat que Generalitat i Ajuntaments convoquin els ajuts per fomentar l’accés dels infants en igualtat d’oportunitats a les activitats d’educació en el lleure i també a les activitats extraescolars a partir del curs vinent. En paral·lel, es demana incrementar el finançament per a les entitats i empreses del lleure per promoure la participació dels infants socialment desfavorits a l’oferta d’activitats existent.

 

Plans locals de dinamització

En l’àmbit local, es demana que es garanteixin les activitats especialment en els municipis més desfavorits i amb infants amb més necessitats socioeducatives. Una de les vies plantejades és que es fomenti l’accés i obertura d’equipaments públics i de les instal·lacions de titularitat municipal (escoles, centres cívics, biblioteques, casals d’entitats, instal·lacions esportives, etc).

 

El Síndic de Greuges acaba demanant un treball integrat entre serveis socials, centres escoles i entitats que desenvolupen activitats de lleure educatiu per garantir i donar suport a la participació dels infants socialment desfavorits a l’oferta.