notícies

Donem suport a la campanya ‘L’Educació Social suma a l’escola’

09/07/2020

L’Acellec es va adherir al manifest del Col·legi d’Educadores i Educadors Socials de Catalunya per tal que el departament d’Educació incorpori el proper curs escolar 2020-2021 la figura de l’educador social a les aules.

La iniciativa L’Educació Social Suma a l’Escola #SumemAlEscola busca el suport de tota la comunitat educativa per aconseguir la incorporació d’aquest perfil de professionals a les aules a partir del curs vinent. El moviment defensa la incorporació institucional i plena dels educadors socials als centres educatius del país. Mesos enrere, l’Acellec es va adherir al manifest La figura de l’educadora i l’educador social als centres escolars.

 

Reconèixer la figura

Fins ara, la figura de l’educador/a social s’ha introduït a les escoles de manera molt puntual. La campanya vol aconseguir la plena incorporació d’aquesta professió als centres educatius. El passat 18 de juny, el Parlament de Catalunya va aprovar dues mocions on es demana la incorporació de la figura de l’educador/a social als centres educatius de primària i secundària per al curs 2020-2021. Tot i que tímides, ja hi ha alguna passa en aquesta direcció. El passat 2 de juliol el conseller d’Educació, Josep Bargalló, va anunciar, durant la Comissió del Parlament, la contractació de 50 educadores i educadors socials per a més de 800.000 alumnes.

 

El Col·legi d’Educadores i Educadors Socials de Catalunya demana a la comunitat educativa que transmeti aquestes demanda al Departament d’Educació.