notícies

Mor Ferran Arbós, membre històric, impulsor i fundador de l'Acellec

18/08/2020

El món de la cultura i la comunitat del lleure educatiu i sociocultural ha de lamentar el decès de Ferran Arbós Soler, que ha mort la matinada del 18 d'agost a Vilafranca del Penedès a l'edat de 60 anys. Arbós era membre de la Junta Directiva de l'Acellec i va formar part destacada del grup d'emprenedors que va impulsar la creació de l'entitat l'any 2001.

Ferran Arbós ha liderat durant la seva llarga trajectòria en el món dels serveis socioculturals un model de gestió basat en la qualitat, l'eficiència i la orientació dels serveis als usuaris i la ciutadania. És en l'origen del que avui es coneix com a cultura de proximitat, un model d'atenció a les persones que es fonamenta en la proximitat i la promoció de la participació, i que es va desenvolupar amb força durant el darrer terç del segle passat. Ha estat un gestor eficaç, amb una gran capacitat per orientar l'esforç dels seus equips al servei públic, amb un estil discret i evitant sempre els espais de protagonisme personal. Les diferents organitzacions empresarials que ha impulsat i dirigit han contribuït, a través de la col·laboració amb l'administració, a consolidar la xarxa de centres cívics i equipaments culturals de Barcelona i nombroses poblacions de l'entorn metropolità.

L'any 2001 va formar part del nucli impulsor de l'Asssociació Catalana d'Empreses del Lleure, l'Educació i la Cultura (Acellec), que s'ha acabat convertint, amb la seva presència ininterrompulda, en la patronal de referència a Catalunya per al món de la sociocultura i la cultura de proximitat. Al llarg dels vint anys d'existència de l'entitat, hi ha ocupat tota mena de responsabilitats i s'ha significat, molt especialment, per fer una defensa rocosa de la qualitat com a signe d'identitat dels serveis adreçats a les persones. 

Els membres de la Junta Directiva de l'Acellec i, a través d'ella, totes les organtizacions associades a l'entitat, acompanyen en el dol a familiars i amics, li reten homenatge i fan públic el seu agraïment a Ferran Arbós, sense la feina intensa i constant del qual, seria avui impossible explicar el sector de la cultura de proximitat i l'atenció a les persones.