notícies

El Parlament de Catalunya debat sobre els ajuts a les colònies i a les activitats extraescolars

06/11/2020

La diputada del PSC, Alícia Romero, lamenta que la Generalitat no acordi amb els sectors afectats les mesures per compensar les pèrdues que suposa la situació de pandèmia i només es limiti a informar. Des del PSC es considera que les empreses associades a l’Acellec tenen un risc alt de tancar i es denuncia que “la seva facturació ha caigut entre un 80 i un 90%, una autèntica barbaritat”, en paraules de la diputada.

Els ajuts a les colònies i a les activitats extraescolars s’han debatut aquest dijous en el marc del ple del Parlament de Catalunya. La diputada del PSC, Alícia Romero, ha posat de manifest la situació greu que travessa el sector del lleure a Catalunya. “Les cases de colònies que gestionen les empreses dedicades al lleure han disminuït la seva facturació entre un 80 i un 90% aquest any, fet que suposa una autèntica barbaritat”, ha subratllat la diputada del PSC. “Potser amb una ajuda senzilla, moderada, podrien fer molt. Per què no aprovem un ajut directe a aquest sector que està patint tant des del mes de març quan se li van anul·lar les colònies a la primavera i també han patit aquesta tardor?”, ha insistit Alícia Romero, adreçant-se al vicepresident de la Generalitat, Pere Aragonès. El PSC també ha fet referència a l’activitat de les extraescolars que espera que es recuperi aviat.

 

Recuperar el diàleg

El PSC ha demanat rigorositat al Govern de la Generalitat i que “deixi d’especular constantment amb les mesures que han de prendre i que improvisen”. La diputada Alícia Romero ha afegit que “l’actitud del Govern genera incertesa entre la ciutadania, però també entre les empreses”. Per al PSC cal recuperar el diàleg  i acordar les mesures que es prenen amb els sectors afectats que es veuen obligats a reduir o a aturar la seva activitat a conseqüència de la pandèmia.