notícies

PIMEC i Govern ofereixen un servei gratuït d’assessorament per salvar empreses en risc de desaparèixer

13/01/2021

El programa ‘Objectiu: Salvar la teva empresa’ s’adreça també a les empreses associades a l’Acellec i compta amb un pressupost d’1,1 milions d’euros i la implicació de 50 professionals tècnics de PIMEC. El Pla de Viabilitat Empresarial, subvencionat pel Departament d’Empresa i Coneixement, diagnostica la situació de les empreses després de patir els efectes de la pandèmia amb l’objectiu de desenvolupar i aplicar un pla de viabilitat a mitjà i llarg termini.

Les empreses associades a l’Acellec tenen al seu abast un nou programa gratuït d’assessorament que aquest matí han presentat la patronal PIMEC i el Departament d’Empresa i Coneixement de la Generalitat. El programa està enfocat a empreses d’entre 5 i 249 treballadors, amb tres o més anys de vida i amb el centre de decisió o matriu a Catalunya.

 

Dues fases

El programa està enfocat a empreses d’entre 5 i 249 treballadors, amb tres o més anys de vida i amb el centre de decisió o matriu a Catalunya. La primera fase del projecte, de diagnosi, estarà oberta a totes les empreses que compleixin les condicions i els facilitarà un informe molt personalitzat sobre l’impacte de la pandèmia en el negoci, així com l’accés a píndoles formatives. Més endavant, se seleccionaran 3.000 companyies i, a través de consultors experts, rebran un assessorament personalitzat on analitzaran els aspectes més preocupants de l’empresa. Finalment, 500 empreses passaran a l’acció, segons ha explicat el director executiu de PIMEC i responsable del projecte, David Giménez. “L’objectiu és acabar tenint un pla de viabilitat, executant-lo i deixant a l’empresa amb un full de ruta clar i definit que li permeti treballar pel futur”, ha resumit. El criteri de selecció anirà vinculat al grau d’afectació de la pandèmia a la companyia o la necessitat de suport en l’acompanyament.

 

El pressupost

El Departament d’Empresa i Coneixement compta amb un pressupost d’1,1 milions d’euros per dur a terme el programa, que serà gestionat per 50 professionals tècnics de PIMEC. “Aquest instrument va en la línia de donar immunitat a les empreses i fer-les més resistents per poder sobreviure en un món cada dia més digital i obert i integrat en els mercats globals”, ha assegurat el conseller, Ramon Tremosa.