notícies

L’Acellec recorda que el confinament comarcal permet la continuïtat de les colònies escolars a Catalunya

08/04/2021

L’Associació Catalana d’Empreses del Lleure, l’Educació i la Cultura demana a les escoles que mantinguin les activitats programades aquesta primavera. El Departament de Salut permet els desplaçaments i sortides del centre escolar amb pernoctació sempre que es respecti el grup bombolla de classe

L’Associació Catalana d’Empreses del Lleure, l’Educació i la Cultura (Acellec) recorda que el confinament comarcal, que entra en vigor aquesta mitjanit, permet la continuïtat de les colònies escolars a Catalunya. El departament de Salut contempla els desplaçaments i sortides fora de la comarca dels centres escolars amb pernoctació sempre que es respecti el grup bombolla de classe. Davant aquesta situació, l’Acellec demana que es protegeixin els drets dels infants en un dels sectors que ha estat més afectat per la situació de pandèmia.

 

Aquesta excepcionalitat de poder fer colònies, que permet trencar el confinament comarcal, ha generat confusió a algunes escoles de Catalunya que, durant les darreres hores, han anul·lat les colònies escolars programades aquest mes d’abril. L’Acellec fa una crida al conjunt de centres educatius del país perquè mantinguin les colònies escolars, tal i com permet el Departament de Salut a través de les noves restriccions que entraran en vigor aquesta mitjanit.

 

Activitats extraescolars

En paral·lel, l’Acellec recorda que es continuen mantenint vigents les activitats extraescolars i de lleure a infantil, primària, batxillerat i cicles formatius amb un màxim de sis persones o bé sense limitació en cas que es respecti el grup estable de classe.

 

L’Acellec calcula que l’activitat de les empreses que treballen en l’àmbit de les colònies escolars va caure un 73% durant l’any passat.