notícies

El president del Govern espanyol promet flexibilitat per obrir els ajuts directes a més sectors econòmics

20/04/2021

L’Acellec torna a demanar que l’Estat inclogui el lleure educatiu entre les activitats que fins ara han quedat excloses dels ajuts directes i dels fons de solvència de suport a les activitats afectades a conseqüència de la situació de pandèmia.

El president del Govern central, Pedro Sánchez, ha promès flexibilitat per obrir els ajuts directes per donar resposta a la situació de pandèmia a més sectors econòmics que també han quedat greument afectats durant el darrer any. Fins ara, el Reial Decret 5/2021 ha deixat fora una quarantena d’activitats, entre les quals el lleure educatiu. L’Acellec torna a recorda la importància que es corregeixi aquest greuge immediatament i celebra l’anunci del president espanyol. El Govern prepara un fons d’11.000 milions d’euros, 7.000 milions dels qual seran ajuts directes per garantir la solvència de les empreses.

 

Una petició reiterada

L’Acellec ha reiterat la importància que el sector del lleure educatiu tingui accés a aquests ajuts perquè ha estat una de les activitats més afectades per la situació de pandèmia. La patronal ho va demanar el passat mes de març de manera conjunta amb les associacions d’empreses de serveis extraescolars en centres educatius d’Andalusia (AESE), Aragó (AESECEAR), Cantàbria (AESPECAN), Castella Lleó (ASAECYL), País València (AVECOE) i la Federació Estatal d’Organitzacions Empresarials d’Oci Educatiu i Sociocultural (FOESC). Darrerament, l’Acellec també havia participat d’una reunió de PIMEC al Parlament de Catalunya amb el president del PSC, Salvador Illa, amb la voluntat que traslladés personalment aquesta petició a la ministra d’Economia, Nadia Calviño.