notícies

L’Acellec participa a l’assemblea anual de PIMEC

28/04/2021

El president de l’Acellec, Pere Mulero, assisteix a la trobada anual de la patronal en què es reitera la defensa dels interessos de les pimes i s’exigeix sensibilitat empresarial a les administracions. En el marc de l’assemblea també s’ha donat a conèixer el balanç d’altes i baixes de socis durant el darrer any en què s’ha mantingut un nivell alt de permanència, malgrat la situació de pandèmia.

L’Acellec, que forma part de PIMEC, ha comptat amb una representació institucional en el marc de l’assemblea anual de la patronal que ha tingut lloc aquesta setmana a Barcelona. El president de l’Acellec, Pere Mulero, ha assistit a la reunió en què s’han aprovat els comptes de l’entitat del 2020 i el pressupost de 2021. PIMEC va tancar l’any complint amb el pressupost previst per al 2020, tot i la moratòria en el pagament de quotes dels socis i les inversions a conseqüència de la Covid-19, com la donació de mascaretes i termòmetres al teixit productiu, etc. El president també ha explicat que el balanç d’altes i baixes de socis és bo, ja que PIMEC ha mantingut un nivell de permanència superior als darrers anys, tot destacant la confiança dels associats en l’entitat en un context de pandèmia.

 

Defensa dels interessos de les pimes

“PIMEC obre una etapa amb autonomia per defensar els interessos de les pimes i amb fortalesa per exigir sensibilitat empresarial”. Així ho ha dit el president de PIMEC, Antoni Cañete, que ha valorat positivament que l  Generalitat s’hagi compromès a rescatar les empreses catalanes excloses dels ajuts directes amb l’ampliació d’aquests a les pimes de la cadena de valor, com ha demanat PIMEC en reiterades ocasions. En aquest sentit, ha trobat a faltar més dotació perquè les comunitats autònomes puguin cobrir tots els sectors sense dificultats. Així mateix, ha dit que “cal configurar urgentment un govern fort i estable a Catalunya que es posi a treballar en uns pressupostos amb sensibilitat empresarial”, tot posant-se a disposició del futur Executiu català a l’hora de “treballar per fer gran el nostre país i tornar a crear riquesa”.

 

Aquest any la patronal ha posat en marxa diferents accions, entre les quals destaca la campanya PIMEC Covid Free o el Pla de Viabilitat Empresarial, i continuarà treballant per aconseguir nous reptes, com la creació d’una comissió per a la reconstrucció al Parlament de Catalunya. Amb l’objectiu d’aconseguir “una reforma fiscal beneficiosa per a les pimes i una reforma laboral amb un equilibri entre la flexibilitat i la seguretat a través de la concertació i del diàleg socials i la negociació col·lectiva.