notícies

Els nous ajuts a les empreses per la Covid-19 inclouen els CNAEs educatius i culturals del sector

16/06/2021

La Generalitat atén la petició formulada des de l’Acellec que demanava que les empreses del lleure educatiu i la cultura de proximitat tinguessin l’oportunitat d’accedir als ajuts amb motiu de la situació de pandèmia.

El Diari Oficial de la Generalitat ha publicat l'ordre ECO/127/2021 a través del qual s'estableix el termini d'inscripció prèvia per optar als ajuts extraordinaris de suport a la solvència empresarial en resposta a la Covid-19. La Generalitat ha atès la petició formulada per l’Acellec d’incloure els CNAEs educatius i culturals del sector per tal que puguin optar als ajuts.

 

Accés a la convocatòria

Caldrà omplir i tramitar un formulari que es podrà trobar al Canal empresa a partir de les 9.00 hores del dia 21 de juny fins a les 15.00 hores del dia 30 de juny.

Hi podran optar totes aquelles empreses que hagin experimentat un descens de més del 30% en la seva facturació respecte a 2019, i l'ajut es destinarà a satisfer deutes i pagaments a proveïdors i altres creditors, financers o no financers, i costos fixos incorreguts i no satisfets que s'hagin meritat entre l'1 de març de 2020 i el 31 de maig de 2021. Caldrà que les empreses operin sota un llistat determinat de CNAEs, que s'ha ampliat clarament respecte al Decret Llei del Govern de l'Estat que disposava els fons per a aquest ajuts, i que recull els epígrafs que va sol·licitar explícitament l'Acellec en una intensa campanya de reivindicació, que va rebre el suport i altaveu de les associacions patronals amb les que treballem, PIMEC i Cecot.

Així, en l'annex de l'ordre en la qual es determinen el CNAEs que hi podran optar, s'hi inclouen, entre d'altres, els següents:
 

5520      Allotjaments turístics i altres allotjaments de curta estada
5590      Altres allotjaments
8552     Educació d'aspectes culturals
8559     Altra educació n.c.o.p.
9329     Altres activitats recreatives i d'entreteniment
9102     Activitats de museus
9103     Gestió de llocs i edificis històrics


Enllaços d’interès
Podeu trobar l'ordre completa en el següent enllaç i accedir al Canal Empresa per procedir a la inscripció prèvia a partir del 21 de juny clicant aquí.