notícies

La Fundació Marta Mata promou un manifest a favor del lleure educatiu

08/11/2021

La XIV Jornada Marta, dedicada al pedagog Joaquim Franch i celebrada el dissabte, 6 de novembre, a Saifores, va ser l'escenari on es va aprovar un manifest en defensa del lleure i l'associacionisme educatiu. Diverses entitats i empreses van participar en els debats de la trobada i van coincidir en la necessitat de millorar el reconeixement del lleure educatiu, la seva vinculació amb el sistema educatiu i el suport que rep per part de l'administració.

L'Acellec va participar a la jornada tot presentant el seu nou servei d'Intermediació i Orientació Laboral i la plataforma El Guaita en la taula d'experiències. La diversitat de propostes i institucions representades i la coincidència en els criteris generals van posar de manifest la pluralitat d'aquest àmbit de l'educació i la voluntat de treballar plegats per garantir el dret dels infants al lleure.

Durant el mati és va celebrar una taula rodona en la qual van participar Roser Batllori, doctora en pedagogia i professora a la Universitat de Girona, Alfons Martinell, doctor en pedagogia i expert en gestió cultural, Miquel Àngel Essomba, doctor en pedagogia i antic responsable pedagògic de Minyons Escoltes i M. Assumpta Baig, mestra i presidenta de la Fundació Marta Mata. Els ponents van debatre sobre la situació del lleure educatiu, molt especialment en relació amb l'afectació que ha patit a causa de la pandèmia, i sobre les mesures que caldria impulsar des de l'administració per donar-hi suport. 

La sessió de la tarda es va dedicar a una taula d'experiències, en la qual van participar la cooperativa de l'Escola Lliure el Sol, Esplais Catalans ESPLAC, l'empresa associada a l'Acellec Descoberta i la pròpia Fundació Marta Mata. Va ser també en aquesta taula on l'Acellec va fer la presentació dels seus projectes.

La jornada va culminar amb l'aprovació d'un manifest en defensa del lleure educatiu i dels drets dels infants. Podeu descarregar-vos el manifest sencer en aquest enllaç.