notícies

L’Acellec, present a la jornada que analitza les dificultats dels joves per accedir al mercat laboral

11/11/2021

La Fundació Ferrer i Guardia programa aquest divendres a Barcelona la jornada de debat ‘Joves al carrer: dinàmiques per repensar el mercat laboral postcovid’ en què s’analitzarà la precarietat que pateixen els joves i els efectes que ha tingut la pandèmia.

El campus Poblenou de la Universitat Pompeu Fabra serà l’escenari aquest divendres al matí de la jornada Activa’t, en què l’Acellec serà present. La jornada comptarà amb la participació de la investigadora Maria Àngels Cabasés, que presentarà els principals resultats de l’estudi L’ocupació juvenil a Espanya davant la crisi de la COVID-19: impacte en la desigualtat laboral per gènere des d’un enfocament interseccional.

 

La jornada comptarà amb una taula d'experiències en innovació social dedicades a l'orientació laboral, l'accessibilitat al mercat de treball i el treball en xarxa. En el seminari s’explicaran els diferents projectes per part de l'AFEV Catalunya, La Rueca i la Fundació PIONEROS.

 

Resultats de la investigació

Després del diàleg amb les experiències, es conclourà la jornada recopilant els principals resultats de la investigació, les idees clau dels projectes d'innovació, així com les aportacions del públic. En aquest tancament de seminari s'indicaran reptes i orientacions per portar a terme aquesta transformació de les dinàmiques laborals juvenils en l'etapa postcovid.

 

La sessió comptarà amb la intervenció inicial coordinadora de projectes de la Fundació Ferrer i Guàrdia, Hungría Panadero, i del director general de Joventut de la Generalitat de Catalunya, Àlex Sastre.