notícies

L’Acellec és present a la reivindicació de la patronal Conpymes que demana ser reconeguda com a agent social

21/04/2022

El president de l’Associació Catalana d’Empreses del Lleure, l’Educació i la Cultura, Pere Mulero, ha estat aquest matí a Madrid on la patronal de pimes i autònoms Conpymes, de la qual en forma part l’Acellec, ha presentat a l’Audiència Nacional un recurs contenciós administratiu per ser reconeguda un agent social juntament amb la CEOE, UGT i CCOO

La presentació del recurs contenciós administratiu a l’Audiència Nacional de Conpymes respon a la manca de resposta per part del Ministeri de Treball de la petició de ser reconeguda com a agent social. La nova patronal de pimes i professionals autònoms estatal, que es va presentar en societat l’any passat, ja va demanar en un primer moment al Ministeri de Treball aquest reconeixement que continua sense produir-se. La presentació del recurs davant l’Audiència Nacional era el darrer pas per demanar una resposta per part de Treball.

 

La patronal, de la qual l’Acellec en forma part, reivindica la seva aposta pel diàleg, la igualtat de drets i la democràcia per resoldre la manca de representativitat de les pimes i recorda que l’Estat és un dels pocs països de la Unió Europea en què les petites i mitjanes empreses no estan representades en el marc del diàleg social.

 

Complir la llei

El president de Conpymes, José María Torres, ha explicat que a través de la presentació d’aquest recurs “busquem que es compleixi la llei i exigim la igualtat d’oportunitats per aconseguir la representativitat patronal tal com té Cepyme, que està integrada a la CEOE”.  

 

La patronal compta amb l’afiliació de la majora d’organitzacions representatives de les pimes de tot l’Estat en què destaquen els àmbits del transport (FENADISMER), agricultura (COAG), neteja (AFELIN), autònoms (AUATAE), energia (ANPIER) i les organitzacions territorials més importants.