notícies

Joan Ibarra, nou vicepresident del sector de Colònies de l'Acellec

17/04/2023

Durant l'assemblea celebrada el 28 de març de 2023, Joan Ibarra, representant de l'empresa English Summer, va ser nomenat vicepresident del Sector de Colònies de l'Acellec, en substitució de Mònica del Monte, que ho havia estat durant els tres últims mandats de la Junta Directiva. Del Monte ha renunciat al seu càrrec en la direcció de l'entitat per concentar-se en les seves funcions professionals a Colònies Rosa dels Vents. En la mateixa assemblea Laia Tarafa, de l'empresa Descoberta, es va incorporar com a vocal a la junta.

Joan Ibarra dirigeix el projecte educatiu d'English Summer, i ha especialitzat la seva tasca professional en el món de les colònies. El desembre de 2020 va entrar a la Junta Directiva de l'Acellec com a vocal i ara consolida la seva posició passant a assumir les responsabilitats pròpies de la vicepresidència. Substitueix en el càrrec a Mònica del Monte, de l'empresa Colònies Rosa dels Vents. Del Monte té una llarga trajectòria en el sector de les estades en instal·lacions juvenils, i dirigeix aquest àmbit de l'activitat de Rosa dels Vents, empresa que forma part de l'Acellec pràcticament des dels seus inicis. Ha estat membre de la junta directiva durant els tres darrers mandats, i ara renuncia a formar-ne part per concentar-se en les seves trasques professionals a l'empresa. 

Ibarra va ser nomenat vicepresident en l'assemblea de l'Acellec que es va celebrar el passat 28 de març, i en la seva presentació va anunciar que centraria el seu treball en tres àmbits: la protecció, la promoció i la professionalitat del sector de colònies. Expressava d'aquesta manera la necessitat de protegir l'activitat del sector davant de les incerteses econòmiques a què s'ha d'enfrontar, de promoure'n el valor i les potencialitats a través del projecte Colònies i Educació i l'impuls d'un llibre blanc de les colònies escolars i de vacances, i l'oportunitat de consolidar la professionalització de l'activitat unificant l'actuació de totes les entitats i empreses que hi treballen i facilitant l'acció coordinada de les seves organitzacions.

El pas de Joan Ibarra a la videpresidència, però, no cobria la vancant que deixava Mònica del Monte a la Junta Directiva, de manera que en la mateixa assemblea es va escollir també Laia Tarafa, coordinadora de l'àmbit de colònies de l'empresa Descoberta, com a nova vocal de l'òrgan dirigent de l'Acellec. En la seva presentació Tarafa va remarcar que té la intenció garantir la representació de les petites empreses en la junta, de promoure la presència i actuació de l'entitat al conjunt del territori català, més enllà de Barcelona i el seu entorn metropolità, i potenciar la presència de les dones en els espais de direcció del sector del lleure. Cal remarcar que, tot i que el del lleure és un sector altament feminitzat, la presència de dones en els espais dirigents i de màxima responsabilitat de les organitzacions no és gaire freqüent. 

L'actual Junta Directiva de l'Acellec finalitza el seu mandat a finals de 2024, moment en el qual es produiran noves eleccions per renovar l'organ permanent de gestió de l'entitat.