notícies

Pere Mulero, nou president de la federació espanyola d'empreses d'oci educatiu i cultural

18/04/2023

La Federación Estatal de Organizaciones Empresariales de Ocio Educativo y Sociocultural (FOESC) va escollir dijous passat (13/04/2023) la seva nova junta directiva, que estarà presidida durant els propers quatre anys per Pere Mulero, CEO de l'empresa catalana de colònies, Eix Estels, i president també de l'Acellec. El nou equip directiu de la federació espanyola es proposa encetar d'aquesta manera una nova etapa de l'entitat, en la qual es marcarà objectius ambiciosos, que passen per donar visibilitat i reconeixement a aquest sector econòmic i defensar els seus interessos davant de l'administració central en totes aquelles qüestions que siguin de la seva competència.

L'organització territorial que té major pes dintre de FOESC és l'Acellec, que representa aproximadament el 52% del seu volum. Formen part també de la federació les patronals del sector d'Andalusia, la Comunitat Valenciana, Galícia i Aragó. En la mateixa assemblea en la qual es va escollir la nova junta directiva és va aprovar l'adhesió de dues noves organitzacions: ANEACAMP, que agrupa empreses de campaments (colònies en el terme que habitualment s'usa per a aquesta activitat en castellà) d'arreu de l'estat, i AGEYAN, que representa Granges Escola i Aules de Natura. Cadascuna d'aquestes organitzacions compta amb un representant a la nova junta directiva. 

Entre els canvis més notables de la nova etapa que enceta FOESC cal destacar una modificiació d'estatuts que permet l'afiliació d'empreses a la federació. Fins al moment només era possible ser-ne soci a través d'alguna organització o associació territorial. Amb aquesta novetat es pretén ampliar el radi d'actuació de l'entitat, ja que hi ha nombroses comunitats autònomes en les quals la realitat empresarial fa ben dificil, de moment, la creació d'una patronal. D'aquesta manera es preten també ampliar la representativitat de l'organització, amb la intenció de tenir més pes en la interlocució amb l'administració i els agents socials. 

La nova junta directiva ja s'ha posat a treballar, i va realitzar ja la primera reunió el dimarts, 18 d'abril. En l'agenda immediata de l'entitat hi ha l'articulació d'un model d'organització interna que prioritzarà la participació territorial i la cooperació entre associats, la construcció d'un model de finançament de la federació que la faci autònoma i amb capacitat de presència pública i la proposta de crear un CNAE específic per al sector, que reconegui les singularitats dels seus serveis i la transversalitat de l'activitat econòmica en els àmbits del lleure i l'oci, l'educació i la cultura.