notícies

L’Acellec reivindica per primera vegada a Fira Alimentaria & Hostelco la importància de l’educació en l’àmbit de la restauració col·lectiva

14/03/2024

L’Associació Catalana d’Empreses del Lleure, l’Educació i la Cultura es fa visible a la fira de referència del sector de l’alimentació i introduirà la perspectiva educativa en el marc del servei de menjador escolar que presten les pimes

L’Associació Catalana d’Empreses del Lleure, l’Educació i la Cultura (Acellec) reivindica la importància de l’educació en l’àmbit de la restauració col·lectiva i, concretament, al servei de menjador escolar que presten les petites i mitjanes empreses de Catalunya. Amb aquest objectiu l’Acellec serà aquest mes de març per primera vegada a la Fira Alimentaria & Hostelco, amb la idea de fer-se visible i introduir amb força la necessitat de tenir en compte els aspectes educatius en la prestació del servei de menjador escolar i coordinar millor empreses, Departament d’Educació i Agència Catalana de Salut. Ho farà gràcies a la col·laboració amb la plataforma Restauración Colectiva el proper dia 20 de març amb dues activitats programades en el marc de la fira.

 

Taula rodona

L’Acellec participarà amb un espai propi amb la taula rodona Amb el menjar no es juga: compra i qualitat per educar comptarà amb la conducció del gerent de l’Acellec, Pep Montes, que introduirà les línies i les prioritats d’actuació de l’associació i moderarà la participació de les persones participants. Intervindran Carme Melèndez, subdirectora general de Gestió de Serveis a la Comunitat del Departament d’Educació, Gemma Salvador, dietista i nutricionista de l’Agència de Salut Pública de Catalunya i Froilán Salgado, director operatiu de Fundesplai. La sessió tindrà lloc a les 15.00 hores a l’espai de col·lectivitats de la fira. 

 

Col·loqui per a professionals

El segon acte amb participació de l’Acellec serà el col·loqui Com organitzem un sistema de compra col·lectiva? Consultors experts en aquest àmbit realitzaran una ponència de mitja hora per exposar els fonaments que ha de tenir en compte un projecte de compra col·lectiva i després atendran les consultes de les empreses associades. Serà a les 11.00 hores al saló 3 de la fira. En finalitzar la ponència, els representants de les empreses que hi siguin presents podran dialogar i debatre sobre la possibilitat de desenvolupar un projecte d'aquestes característiques des de l'Acellec.