notícies

L’Acellec mobilitza aquest estiu més de 30.000 infants i joves a través de la campanya de lleure

25/06/2024

L’Associació Catalana d’Empreses del Lleure, l’Educació i la Cultura manté la bona tendència dels darrers anys amb una oferta d’activitats que es multiplica fins al setembre. Les empreses associades tenen la previsió de contractar uns 4.000 monitors i monitores des d’aquesta setmana i fins a principis de setembre. Més enllà de les colònies, les empreses associades a l’Acellec sumaran més de 65.000 inscripcions als casals, campus esportius, activitats temàtiques i instal·lacions juvenils sense fer nit.

L’Associació Catalana d’Empreses del Lleure, l’Educació i la Cultura (Acellec) ha començat aquesta setmana la campanya de lleure d’estiu 2024. Aquest any l’Acellec mobilitzarà més de 30.000 infants i joves d’arreu del país i sumaran més de 115.000 pernoctacions, unes xifres que mantenen la tendència positiva dels darrers anys un cop superada la pandèmia. En paral·lel, les empreses associades tenen la previsió de contractar uns 4.000 monitors i monitores des d’aquesta setmana i fins a principis de setembre.

 

Els casals, tallers i colònies esportives i d’aprenentatge de les llengües estrangeres seran, un estiu més, les activitats més demandades amb una oferta lúdica àmplia i extensa pensada per a tots els gustos. Més enllà de les colònies, les empreses associades a l’Acellec sumaran més de 65.000 inscripcions als casals, campus esportius, activitats temàtiques i instal·lacions juvenils sense fer nit.

 

Snorkel, ciència o astronomia nocturna

Prop d’un centenar d’empreses associades a l’Acellec fan possible aquesta campanya, entre les quals hi ha tota mena de propostes en què la norma és la diversitat. L’empresa Anèl·lides programa aquest estiu els tallers de descoberta del mar a les platges de la Barceloneta i activitats de snorkel en què “els infants es queden sorpresos de la riquesa d’espècies que hi ha a tocar de les platges de Barcelona”, explica Andrea Comaposada. A Barcelona ciutat també hi ha l’opció de participar d’activitats d’experimentació. Concepció Sanz, responsable de Funbrain, apunta que “divulguem la ciència de manera didàctica i amena i donem resposta a situacions quotidianes on entenem per què és útil saber programar i quines utilitats pot tenir en el camp de la robòtica la intel·ligència artificial”. Al Berguedà, l’empresa Descoberta ofereix unes colònies en què es pot participar d’unes sessions d’astronomia nocturna. La seva directora, Laia Tarafa, reconeix que “l’entorn ens ajuda a oferir una experiència única en què treballem a partir de l’educació emocional, ambiental i la convivència”.