notícies

Una vintena d’empreses participen en la segona jornada de reflexió estratègica del temps de migdia

23/07/2024

L’Associació Catalana d’Empreses del Lleure, l’Educació i la Cultura consolida l’espai referent de debat i discussió sobre el temps de migdia en què aquest any s’ha comptat amb l’assistència de l’Agència de Salut Pública de Catalunya del Departament de Salut. La trobada recull les demandes del sector en què es reivindica la necessitat i la urgència que les administracions legislin.

La seu de l’Acellec ha estat l’escenari de la segona jornada de reflexió estratègica del temps de migdia, que es consolida com a espai de trobada anual de les empreses associades que presten aquest servei a les escoles del país. En el marc de la jornada, s’ha actualitzat tota la feina feta el darrer any en què s’ha començat a treballar per fer posar fil a l’agulla a la compra col·lectiva adreçada a les empreses associades amb la voluntat que es beneficiïn de preus més avantatjosos.

 

Plataforma reivindicativa

En paral·lel, s’han recollit les principals demandes del sector que utilitzen aquest espai com una plataforma reivindicativa d’aquelles mesures que continuen pendents. L’Acellec demana que les administracions legislin perquè continua vigent el decret de temps de migdia de l’any 1996 i assegurin que les AFA puguin gestionar i contractar el servei de menjador escolar. En paral·lel, es proposa una major dotació econòmica del servei per poder atendre l’alumnat amb necessitats educatives especials i també que s’agilitzi la gestió de les beques, que continuen acumulant retards en el pagament a les empreses.

 

Agència de Salut Pública

La trobada ha comptat amb la participació de l’Agència de Salut Pública de Catalunya, que pertany al Departament de Salut. La dietista Cristina Viader ha exposat les recomanacions per a una alimentació saludable en els serveis de menjador escolar. Les empreses han escoltat la proposta del Departament, però han demanat suport a la Generalitat perquè facin pedagogia entre les famílies que, sovint, els costa d’entendre la tendència a reduir la presència de proteïna animal als menús escolars. L’Acellec i l’Agència de Salut Pública de Catalunya s’han instat a continuar treballant conjuntament per fer aquest treball pedagògic.