notícies

Jornada sobre circ social per a professionals i empreses que treballen amb gent gran

25/07/2024

Les empreses que treballen en projectes vinculats a la gent gran, ja sigui gestionant equipaments o casals, o desplegant projectes de dinamització o participació, tenen una oportunitat interessant en una jornada per a professionals que tindrà lloc el 23 d'octubre a l'Ateneu Popular 9 Barris de Barcelona.

La jornada tindrà lloc el 23 d'octubre, de 9.30 a 14.00 hores, i les inscripcions estan obertes a través d'aquest enllaç. La sessió porta per títol Circ social. Una pràctica artística per a la gent gran. Jornada per a l'impuls de projectes. Es presentaran els beneficis de la pràctica del circ per a la gent gran i funcionarà també com a espai de trobada per a professionals socials i artístics especialment preparats per impulsar projectes d'aquesta menas. Explicaran també possibles vies de finançament i serà un espai adequat per fer xarxa i explorar possibilitts de treball en aquest àmbit. 

 

Places limitades

Les places són limitades, de manera que si hi teniu interès serà bo que no feu tard. A més, però, recomanen que s'hi inscriguin almenys dues persones per organització, per facilitar la possibilitat de trobades i intercanvis. Aquesta és la primera de 4 jornades que se celebraran arreu del territori fins al 2026 (una per cada província). Tenen per objectiu visibilitzar el circ com a eina d’intervenció a administracions i organitzacions de l’àmbit social, per a l’activació de partenariats i projectes vinculats a la gent gran, la diversitat funcional i les persones joves.

Aquestes accions s'inscriuen en la mesura Circ Comunitari II del Pla d'Impuls del Circ, una iniciativa del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i l'Associació de Professionals del Circ de Catalunya. La mesura, gestionada per l'Ateneu Popular 9 Barris, té com a objectiu generar coneixement nou i formació en l'àmbit del circ social, així com promoure el treball en xarxa entre agents del sector i entitats de l'àmbit social. La Perifèrica, una cooperativa de consultoria en l'àmbit de l'educació, la cultura i el treball comunitari, col·labora en la organització, i l'Acellec s'ha sumat a l'esforç per fer-ne difusió i promoure l'activitat.