notícies

Difonem el curs de sostenibilitat cultural que impartirà la UOC a partir de març

04/09/2024

L’Acellec recomana aquesta formació, que compta amb la participació dels professors Nicolás Barbieri i Jordi Pascual, adreçada al conjunt de professionals de l’àmbit sociocultural que programin i dissenyin programes culturals. El curs forma part del conveni marc de col·laboració signat entre l’Institut Català de les Empreses Culturals (ICEC) i la UOC.

El curs està pensat perquè l’alumnat pugui aplicar des del primer dia els coneixements apresos vinculats a la sostenibilitat cultural, l’impacte ambiental del sector cultural, l’equitat i ètica en el sector, l’accessibilitat i el disseny d’un pla de sostenibilitat cultural. A través de les sessions, es donaran les claus per aprendre a identificar i aplicar estàndards i normatives de sostenibilitat, analitzar casos pràctics tenint en compte les dificultats i les oportunitats de les organitzacions en aquest àmbit; utilitzar eines i estratègies per diagnosticar, millorar l’impacte ambiental i l’equitat i l’accessibilitat de les organitzacions i esdeveniments culturals concrets.

 

Competències

Pel que fa a les competències, el curs certifica el desenvolupament de competències professionals com el foment de la sostenibilitat, la promoció de la inclusió, l’elaboració de polítiques i activitats culturals, el treball en comunitats, la responsabilitat social de les empreses i l’avaluació de programes d’espais culturals.

 

Podeu consultar tots els detalls d’aquesta formació, que començarà a partir de març, a través de la pàgina web de la UOC.