notícies

L’Acellec demana que el decret que preveu la reducció de la jornada laboral tingui en compte la realitat del sector del lleure educatiu i sociocultural

06/09/2024

El gerent de l’Associació Catalana d’Empreses del Lleure, l’Educació i la Cultura intervé en un vídeo emès al canal de X de Pimec en què exposa la necessitat que el futur decret prioritzi la negociació col·lectiva per donar resposta a un sector amb uns horaris i formes de treballar singulars perquè atén les necessitats de la ciutadania en tot moment.

L’Acellec s’afegeix a les veus que demanen una major sensibilitat i coneixement de l’activitat de les petites i mitjanes empreses al govern central que treballa amb un decret llei per reduir la jornada laboral a 37,5 hores setmanals. El gerent Pep Montes ha estat convidat per Pimec per defensar el posicionament del sector del lleure educatiu i sociocultural a través d’un vídeo breu a X (antiga Twitter).

 

Un sector dinàmic

Montes recorda que “els serveis de lleure educatiu i sociocultural atenen les necessitats de la ciutadania amb uns horaris i unes maneres de treballar singulars i que s’adapten en cada moment”. En aquest context, remarca la importància que “la regulació del registre horari hauria de prioritzar la negociació col·lectiva per damunt de les normes generals amb la possibilitat que els mateixos treballadors i treballadores proposin solucions i mesures per adaptar-se”. L’Acellec també defensa que a cada empresa es puguin establir acords singulars i específics que es puguin regular de manera concertada i, finalment, planteja que el control de la normativa es faci de manera col·laborativa i no des d’un punt de vista amenaçador per a l’activitat de l’empresa.