Ofertes de treball

Informador/a Ambiental– Parc de la Serralada Litoral

Convoca

Anthesis

Data límit de recepció de CV
17-09-2024
Tipus de contracte
Fixe discontinu
Durada del contracte
-
Retribució
-
Àmbit de treball
Informador en equipaments socioculturals
Àmbit territorial
Barcelona

Descripció

Uneix-te al nostre equip d’educació i ajuda’ns a assolir un repte important:
  
Divulgar i transmetre coneixements i experiència a les persones visitants del Parc de la Serralada Litoral, per tal de fer de la seva visita la millor experiència, a més de conscienciar i tenir cura de l’entorn.
Què faràs en el teu dia a dia?
· Garantir la bona acollida i una informació activa als visitants de l’espai natural, fent èmfasi en la importància dels valors naturals i culturals de l’espai i les restriccions associades a l’espai per a una bona conservació.
· Informar sobre les bones pràctiques recomanades per la persona responsable de l’espai natural per tal de garantir una visita responsable amb el mínim impacte possible. I als usuaris que no estiguin fent un ús correcte de l’espai, informar-los sobre com caldria actuar i, en el cas que el comportament persisteixi i quan el protocol ho determini, informar a la persona coordinadora del servei descrita a l’apartat 3.4 d’aquest plec.
· Comunicar a la persona coordinadora dels serveis, en el mínim temps possible, les incidències que puguin sorgir en el desenvolupament del servei, perquè aquest pugui avaluar la necessitat d’intervenció per part dels cossos de seguretat, informar al responsable de l’espai natural, i procedir a contactar-hi si és el cas.
· Quan el protocol ho estableixi, contactar amb cossos d’emergències a través del 112 i notificar la situació al responsable de l’espai natural i a la persona coordinadora dels serveis.
· Actualitzar diàriament la informació, tenint en compte tant les alertes oficials de Protecció Civil (NEUCAT, INFOCAT, etc.), com els avisos del Pla Alfa i la informació periòdica sobre incidències i esdeveniments que li faciliti la persona responsable de l’espai natural (estat de les pistes forestals, avisos de batudes, activitats organitzades...).
· Lliurar als visitants, segons necessitats, el material informatiu de què es disposi.
· Realitzar tasques de cobrament del preu públic de material informatiu o el cobrament del cost d’un servei vinculat a la gestió de l’ús públic. Aquest servei de cobrament només es realitzarà en aquells espais naturals que disposin de datàfons i sempre a través d’aquest mitjà de cobrament.
· Recollir les dades dels visitants, bé directament a través de l’aplicatiu que estableixi el responsable de l’espai natural (a través d’un suport electrònic tipus tauleta tàctil o ordinador amb connexió a internet) o, si no hi ha cobertura, a través del sistema que determini el responsable de l’espai.
· Incorporar les dades a l’aplicatiu establert. L’espai natural facilitarà les claus d’accés i els manuals per accedir a aquest aplicatiu en el moment de l’adjudicació del contracte.
· Realitzar enquestes adreçades als visitants del parc natural. Les preguntes de l’enquesta i les dates de realització s’acordaran prèviament amb el responsable de cada espai natural.
· Recollir els suggeriments i les reclamacions dels usuaris per tal d’adreçar-los a la persona coordinadora del servei descrita a l’apartat 3.4 d’aquest plec.
· Comunicar les incidències que es detectin en els equipaments informatius (cartelleres, senyalitzacions...) i de regulació de l’ús públic que hi hagi a l’espai a la persona coordinadora del servei, descrita a l’apartat 3.4 d’aquest plec. Si escau, documentar-ho amb fotografies.

Requisits imprescindibles

Què busquem en tu?  
  
La teva formació ideal és:   Grau, llicenciatura o diplomatura de la branca científica-tecnològica: (Ciències Ambientals, Biologia, Geografia, Química, Educació Ambiental) o altra formació relacionada amb el medi natural.
  
· Domini del Català, Castellà i valorable altres idiomes com l’anglès o el francès. 
· Experiència en tasques d’atenció al visitant/ciutadania.
· Imprescindible disposar de carnet de conduir (B1) i vehicle propi.
· Residir a municipis propers al Parc de la Serralada Litoral.
  
Les teves competències i habilitats  
  
Ens agradaria que poguessis aportar a l’equip:  
  
· Interès i orientació cap a la sostenibilitat i el medi ambient.  
· Identificació i compromís amb els objectius de la campanya i el seu assoliment.  
· Iniciativa i capacitat per promoure i activar la participació ciutadana.  
· Actitud proactiva i dinàmica.  
· Intel·ligència emocional i comunicació assertiva.  
· Treball en equip i cooperació.  
· Flexibilitat i adaptabilitat al canvi.  
· Capacitat d’atendre perfils de públic diferents.

Formació necessaria

La teva formació ideal és:   Grau, llicenciatura o diplomatura de la branca científica-tecnològica: (Ciències Ambientals, Biologia, Geografia, Química, Educació Ambiental) o altra formació relacionada amb el medi natural.

Mèrits que es valoraran

Característiques de la vacant  
  
· T'incorporaràs a l'equip al setembre de 2024.
· El teu contracte serà fix-discontinuo.
· Treballaràs a jornada parcial.
· El teu horari serà dissabtes i diumenges de 09:30 a 14h.
· El lloc de treball que desenvoluparàs serà presencial al Parc de la Serralada Litoral.
 
Vull presentar-me a la convocatòria