Generem feina per als joves

Les empreses associades a l'Acellec donen feina de manera estable a més 7.000 persones. D'elles, la gran majoria són joves, de manera que incidim amb força en un dels col·lectius més afectats per la precarietat laboral i l'atur. Per aquesta raó, i també perquè promoure ocupació de qualitat és un requisit imprescindible per garantir la prestació d'uns bons serveis per als ciutadans, participem en totes les activitats de difusió, assessorament, networking, marketplace o similars que les administracins impulsen per donar suport als joves. 

Destaquem aquí alguna de les darreres accions en les que hem participat.

Saló d'Ocupació Juvenil de Barcelona
14-15-16/03/2018
El Servei de Joventut de l'ajuntament de Barcelona i Barcelona Activa organitzen els dies 14, 15 i 16 de març el Saló d'Ocupació Juvenil de Barcelona, una gran trobada per difondre tota mena de recursos i actuacions adreçades a facilitar l'ocupació del joves. L'Acellec hi serà present amb un espai propi, amb tallers i presentacions de bones pràctiques.

Networking a Vilafranca del Penedès
15/11/2017
El Servei d'Ocupació de l'Ajuntament de Vilafranca del Penedès va organitzar un trobada entre empreses i joves en cerca de feina, amb la col·laboració de l'Acellec i cinc de les seves empreses associades. Els participants van realitzar un taller simulant la gestió real d'un projecte de lleure, i els responsables de recursos humans de les empreses van valorar la seva feina, els van fer indicacions i van recollir, finalment, contactes per incorporar-los a les respectives borses de treball.

 

Suport a aturats de llarga durada a Barberà del Vallès
Juny de 2018
Participem en un grup de suport a aturats de llarga durada gestionat per la Fundació Barberà Promoció, que depèn de l'Ajuntament de Barberà del Vallès. Durant quatre sessions vam realitzar tallers formatius i d'acompanyament en els processos de suport i empoderament de persones amb dificultats altes d'ocupació, aportant el punt de vista del sector de lleure educatiu.
 

Sessió per a joves al PIJ Sants-Montjuïc de Barcelona
22/05/2017
El Servei d'Assessorament Laboral de l'àrea de Joventut de l'Ajuntament de Barcelona va organitzar una trobada amb l'Acellec i dues de les seves empreses associades al servei d'informació juvenil de Sants-Montjuïc. Joves en cerca de feina van presentar els seus currículums, i els responsables de recursos humans de les empreses els van explicar quins són els criteris més habituals a l'hora de seleccionar treballadors, els van orientar sobre la millor manera de presentar-se davant d'ofertes de treball de lleure educatiu i van recollir els seus currículums i dades per incorporar-los com a candidats.

Taller per a joves al Badiu Jove de Badalona
15/05/2017
Sessió informativa per a joves en cerca de feina, organitzada pels serveis de joventut i de promoció econòmica de l'Ajuntament de Badalona, al Badiu Jove, espai d'informació i dinamització juvenil. L'Acellec va fer una descripció del sector i dels perfils professionals existents i va facilitar la participació de dues empreses associades, que van explicar els seus criteris de selecció de personal i van recollir currículums.

 

Treballar a l'hivern a Horta
13/10/2016
Propo de quaranta joves van assistir a la presentació del sector que van fer dues empreses associades a l'Acellec. Al final de la sessió es van recollir currículums, i els joves van poder intercanviar opinions i resoldre dubtes amb els seus responsables de recursos humans. La sessió la va organizar el Servei d'Assessorament Laboral de l'Ajuntament de Barcelona, al punt d'informació juvenil d'Horta, amb el suport de l'Acellec.

 

Treballar a l'estiu a les Corts
28/04/2016
Seixanta de joves van participar a tallers organitzats amb quatre empreses de l'Acellec, per conèixer el sector i millorar les possibiltats de trobar feina. Es va fer presentació de l'Acellec, del sector i de les empreses. Els joves van fer sessions de treball rotatòries amb els caps de personal de les empreses. L'organitzador fou el Servei d'Assessorament Laboral de Barcelona, al Centre Cívic de les Corts.