Ens en sortirem

La lluita contra la propagació del Covid-19 està tensant d'una manera inimaginable el nostre sistema de garanties socials. Tots els sectors patim les conseqüències de l'aturada de l'activitat, que ens enfronta a reptes sanitaris, econòmics, laborals i personals. El sector del lleure educatiu i la cultura de proximitat no som una excepció, i el nostre model de desenvolupament, basat en la petita i mitjana empresa i en el treball de proximitat, està també en risc.

Fa molts dies ja que combinem la lluita contra la malaltia amb la lluita per preservar un àmbit professional que sempre ha estat feble però que sempre ha aixecat el cap per damunt de l'adversitat. Totes les fites que hem assolit al llarg del temps han estat el producte de l'esforç compartit entre els professionals, els emprenedors i una ciutadania que valora per damunt de qualsevol altra cosa la qualitat dels serveis públics i que protegeix fins a l'extrem els valors de l'educació i la cultura.

I aquesta vegada no serà diferent. És per això que l'Acellec, les seves empreses associades, l'Escola Efa i els professionals del sector hem de donar ara ja, des del primer moment, les gràcies.

    

 

 

 

  

 

Gràcies a les famílies, AMPAs,  escoles i entitats que han decidit no reclamar les quotes del mes de març de les activitats extraescolars, dels menjadors escolars i les bestretes de les estades en cases de colònies, per donar-nos suport. Us ho tornarem amb servei, amb qualitat, amb passió per la nostra feina i amb projectes de futur.

Gràcies als treballadors de tots els àmbits del nostre sector per seguir al peu del canó en els moments més complicats, assumint les doloroses mesures de regulació laboral. Monitores, directors de lleure, educadors, pedagogs, animadors socioculturals, professionals de joventut, mediadors culturals, cuiners, programadors i gestors culturals, vetlladores i una llarga llista de perfils que fan possible i donen sentit als nostres serveis. Preservar els equips professionals i donar continuitat a la vostra feina quan hagi passat aquest malson és una prioritat per a les nostres organitzacions.

Gràcies als formadors del nostre àmbit professional, per sobreposar-vos a l'aturada dels nostres cursos i posar-vos ràpidament en marxa per idear alternatives online i oferir, en molts casos gratuïtament, recursos per als nostres equips. Els nostres serveis es basen en la qualitat, i no hi ha qualitat sense formació continua. Us necessitem.

Gràcies als ciutadans de tota edat i condició que són usuaris habituals de centres cívics, serveis de joventut, museus, centres de creació i tota mena d'equipaments culturals. La xarxa bull amb el vostre escalf i la vostra participació, i ens desvivim per mantenir obertes tantes linies de servei com podem a través dels mitjans tecnològics.

Gràcies als treballadors de l'administració i als responsables públics que reben les nostres queixes, demandes i peticions, de vegades desesperades, de suport. Ningú no s'havia enfrontat mai a una situació com la que ara vivim, i sabem que donar-hi resposta no és fàcil per a ningú. Malgrat moltes vegades estiguem en desacord, no falteu al vostre compromís de servei i hem trobat sempre la porta oberta per atendre'ns.

Gràcies, finalment, als valents que un dia es van atrevir a obrir la porta d'una petita empresa, posant en risc el seus recursos personals i que s'estimen la professió com si els hi anés la vida. Sabem que aquests dies dormiu poc i mmalament, que veieu en perill els esforços de molts anys, que patiu pels vostres equips i les conseqüències personals que els toca viure. Emprendedors és una paraula petita per descriure el vostre esforç, i sabem que seguiu conjurats per mantenir viu el projecte.

Gràcies a tots per avançat, perquè..... ens en sortirem.