notícies

Ja treballem amb la nova Facultat d'Educació de l'UB

01/04/2015

Les propostes del projecte Colònies i Educació han arribat ja a la nova Facultat d'Educació de la Universitat de Barcelona (UB), resultat recent de la fusió de les antigues facultats de Formació del Professorat i de Pedagogia. Representants del projecte liderat per l'Acellec, la Confederació i l'Accac es van reunir el dimarts 24 de març amb la degana de la nova facultaut, Roser Boix, i amb el vicedegà, Josep Alsina, per presentar-los la plataforma de defensa de les colònies escolars i explorar possibles vies de treball conjunt.

Sembla clar, d'entrada, que es firmarà un conveni marc de col·laboració amb la UB, que després es desplegarà amb acords concrets per desenvolupar diversos programes conjunts. Boix i Alsina van explicar a Ester Garcia, de la Confederació, Georgina Bajona, de l'Accac, i Pep Montes, de l'Acellec, que les colònies escolars ja formen part dels currículums formatius de diversos estudis de la nova facultat, però que veuen amb molt d'interès la possibilitat d'incrementar aquesta presència i de fer-la més explícita. Així, es van mostrar ràpidament receptius a la possibilitat de promoure entre els estudiants la realització de treballs de final de grau dedicats específicament al món de les colònies i, fins i tot, a crear un premi interuniversitari per reconèixer de forma pública les millors recerques realitzades. La idea del premi, que anteriorment ja va ser recollida també de manera favorable pel degà de la Facultat d'Educació de la Universitat de Vic, Joan Soler, podria ser plantejada en el marc de les trobades periòdiques d'un grup de treball en el que s'integren tots els degans de facultats d'Educació de Catalunya. La presidència d'aquest grup, que té caràcter rotatori, correspon en l'actualitat a Núria Gorgorió, degana de la Facultat de Ciències de l'Educació de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB).

Entre altres qüestions es va plantejar també la possibilitat d'impulsar entre els estudiants universitaris una formació per a titular educadors experts o especialistes en estades en cases de colònies. Aquesta i altres qüestions s'aniran desgranant en les futures trobades que es concretaran amb els responsables universitaris.

Ben aviat es produirà un nova trobada dels representants de Colònies i Educació amb la degana Núria Gorgorió, per una banda, i amb Josep Gallifa, degà de la Facultat de Psicologia, Ciències de l'Educació i l'Esport Blanquerna, de la Universitat Ramon Llull, per una altra banda. Tot i que encara és aviat per assegurar-ho, si totes les trobades que s'estan mantenint amb els responsables de les universitats catalanes fructifiquen, les primeres iniciatives concretes es podrien dur a la pràctica ja durant el proper curs acadèmic.

En la fotografia, l'equip deganal de la Facultat d'Educació de l'UB, amb (d'esquerra a dreta) Sílvia Burset, Roser Boix, Ana Ayuste, Josep Alsina i Irene de Vicente.

Podeu trobar més detalls sobre el projecte Colònies i Educació en el seu bloc de referència.