notícies

Toni Reig elogia la tasca de l'Acellec en una visita a les seves cases de colònies

03/07/2015

El Director General de Joventut, Toni Reig, va destacar a Centelles la capacitat d'interlocució de l'Acellec i va lloar el seu paper en la promoció de la professionalització i qualitat del lleure educatiu. El responsable de les polítiques de joventut de la Generalitat va visitar el dijous 2 de juliol la casa de Colònies Mas Banyeres, gestionada per una empresa associada a l'Acellec i es va interessar pel funcionament de les diferents activitats que hi tenen lloc. El van acompanyar en la seva visita l'alcalde de Centelles, Miquel Arisa, el president de l'Acellec, Pere Mulero, i el coordinador territorial de Joventut a Barcelona, Oriol Martin.

A l'Osona hi ha un bon nombre de cases de colònies, i el municipi de Centelles és un bon exemple d'aquesta proliferació. És per això que ens les dates inicials de la campanya de lleure educatiu d'aquest estiu Toni Reig va triar, entre d'altres, aquesta instal·lació per fer-hi una visita. El Director General va voler destacar la importància de “tenir una interlocució directa i fluïda amb l’Acellec per tractar les qüestions que afecten el sector, com poden ser les normatives”. Aquest estiu l’Acellec mobilitzarà 15.000 nens i nenes en un sector pioner a Catalunya que “sovint no està prou reconegut, però que és importantíssim”, ha afegit el director general de Joventut. 

Oportunitat per a Centelles
En el marc de la visita, l’alcalde de Centelles, Miquel Arisa, va remarcar l’oportunitat que suposa per al municipi i el territori comptar amb diferents cases de colònies de primer nivell. “Des de Centelles hem promogut un cicle formatiu de lleure”que pot suposar una sortida laboral per als joves alumnes en el moment actual”, va apuntar l'alcalde, que mira de conjugar que el benefici econòmic que porta aquest tipus d'activitat per al municipi amb les necessàries polítiques d'inserció laboral.

Durant la visita, tant el Director General com l'alcalde van poder conversar amb els responsables de les activitats en la casa de colònies i van observar de ben a prop la tasca del monitors. En la fotografia, apareixen tots al costat de diversos grups de nois i noies i els seus monitors.

L’Acellec, a l’alça
La patronal catalana Acellec agrupa 55 empreses que treballen en els àmbits del lleure educatiu i la cultura de proximitat. En els darrers dotze mesos l’entitat ha crescut un 30% en el nombre d'associats, bàsicament per la incorporació d’empreses que han valorat la feina que porta a terme l’Acellec en serveis, formació i defensa del sector. El darrer gran èxit ha estat l’exempció de l’aplicació de l’IVA per a les empreses que treballen en menjadors escolars en acceptar-se el paper educatiu que exerceixen els monitors. El conjunt de les empreses de l’Acellec facturen prop de 100 milions d’euros anuals i contracten de forma estable més de 7.000 treballadors. Les seves funcions són promoure la consolidació i progrés qualitatiu del sector i defensar els drets i interessos dels seus associats.