notícies

L'Escola EFA renova la imatge i multiplica l'oferta formativa

01/09/2015

El portal de l'Escola EFA (www.escolaefa.cat) s'ha afegit ja a la plataforma web de l'Acellec i ha incorporat així la seva imatge, que dona major cohesió al conjunt de serveis i programes de l'associació patronal. En aquest curs que s'inicia ara tindrà un especial relleu l'oferta de formació online, que amplia la capacitat de servei i millora l'accessibilitat dels professionals a la formació continuada.

Es manté l'aposta per diversificar els àmbits formatius, amb l'objectiu d'abastar la totalitat de disciplines que intervenen en la prestació de serveis propis del sector. És així com tindran un especial protagonisme les propostes per millorar la capacitat de gestió empresarial i els coneixements complementaris que han de facilitar l'eficàcia i l'eficiència gerencials. Amb tot, el volum més significatiu d'ofertes formatives continuarà centrat en els aspectes educatius i socioculturals, fent èmfasi en la cultura de proximitat.

El nou portal de l'EFA incorpora sempre en la home les ofertes formatives vigents i notícies que fan referència a l'actualitat general de sector. Des del web s'accedeix també a la plataforma online, a la qual poden accedir els alumnes matriculats. La nova imatge, d'altra banda, intenta mostrar la voluntat d'obertura de l'Escola EFA al conjunt del sector, més enllà, fins i tot, de les empreses associades. Això sí, els alumnes que treballen en les empreses membres de l'Acellec tenen descomptes molt rellevants en el preu del cursos i accés a diverses ofertes gratuïtes que van apareixent periòdicament, en el marc dels programes subvencionats que gestiona l'escola.

La proposta de cursos actual és una bona mostra de la diversitat i l'amplitud dels interessos de l'escola i dels professionals del sector. Així, s'hi pot trobar un curs per conduir les relacions amb els mitjans de comunicació, tot incorporant els criteris propis d'un gabinet de premsa, una formació sobre primers auxilis en activitats de lleure, un curs online per a vetlladors que han d'atendre necessitats educatives especials, o una formació per a prevenir la violència o bullyng en l'entorn del lleure o les activitats socioculturals. I, per descomptat, no falten les ofertes per a titular nous monitors de lleure infantil i juvenil, aquesta vegada a Sant Vicenç de Castellet.

Una de les gràcies de l'Escola EFA, però, és la seva capacitat d'adaptar continguts i generar ofertes adequades a les necessitats del sector i de les empres o organitzacions que hi presten servei. Qualsevol necessita formativa del sector que no apareixi en els cursos programats pot ser atesa sense dificultats si es sol·licitat a l'equip pedagògic de l'escola. Així, ben aviat es programaran nous cursos sobre polítiques de joventut, màrqueting, cultura de proximitat o sobre tècniques de dinamització.